onsdag 29 februari 2012

Definition på äckligt

Tänk er att det enda ni ätit under dagen är ett glas jos (frukost) och en grönsallad utan kolhydrater (typ ris, pasta, bröd etc etc etc) och utan animaliskt protein (lunch). Tänk er att ni sedan kommer hem och värmer på en Viktväktarnas annanas- och skinkpizza. Tänk er sedan att när den är klar så smakar den så ohyggligt otäckt att man hellre inte äter den. Nu sitter jag här och gnager desperat på två skalade råa morötter och funderar på att hålla mig sysselsatt med att blocka färdiga stickprojekt tills jag skall gå och sova. Så att jag inte tänker på att jag är väldigt hungrig.

Dagens konklusioner:
1. Dagens vikt 64.2 kg. Viktmålet nått veckan efter påsk, enligt plan.
2. Viktväktarnas pizza smakar skit.

Bajspizza.

söndag 26 februari 2012

Att gilla olika

Vi gillar olika här på zoo:et. Jag, Storapan och Mellanapan gillar nedan från Max. Med mycket orginalsås. Och det är ju så hemskt, man får ju inte äta snabbmat, det förstör både ekonomi, hälsa och klimatet. Och stackars alla kossor som får sätta livet till. Jag som bantar också...

Mumma tycker jag, Mellanapan och Storapan.
Sengångaren och Lillapan är mera sofistikerade och föredrar nedan. På något vis är det glufsigt att gilla hamburgare och mindre glufsigt att gilla sushi. Nu är ju dock inte sushi heller toppen för natur och klimat. Speciellt inte den där jätteräkan som ligger där och gosar sig med alla lax-sushisar.Jag gillar inte sushi alls, hoppas det finns annat att äta i Japan, vi skall åka till dit nu till sommaren. Lite öar i sydväst, sedan tågluffning runt till de stora städerna. Jag kommer att bli så smal, kommer att få leva 5 veckor på ris.

Mumma tycker Sengångaren och Lillapan.

måndag 20 februari 2012

En halsduk

En halsduk i Viking Eco Alpaca till Mellanapan. Han är lite frusen av sig och önskade sig en mjuk och varm och lång halsduk. Ca 1 1/2 hg gick åt, med stickor 6 och mosstickning.
Nu måste jag genast sy nya skämskuddar till soffan, så att jag klarar av att titta på Den Orange Mannen på Mello finalen. Det kommer att krävas dubbla skämskuddar... Minst...

Skulle vara fransar på.
Väldigt nöjd Mellanapa.
Väldigt komplicerat mönster.

lördag 18 februari 2012

Kärlek

Finaste kärleksförklaringen fick jag på Alla Hjärtans Dag.

Mellanapan gillar sin Nintendo DS.

lördag 11 februari 2012

En lördag i februari

Det går framåt med min gråa Yll och Tyll tröja. Jag har börjat med ärmarna, stickar med magic loop förstås. Rowans Cocoon är härligt att sticka med, ett riktigt toppen-tjock-garn.

Magic loop, I like!
Färdigt fram-och backstycke, stickat nedifrån och upp och med raglan.

Egentligen borde jag vika tvätt, den morrande tvätthögen har nog aldrig varit högre eller mera kompakt. Kanske ett uppdrag för Sengångaren imorgon. Skall ställa klockan så att han kan gå upp vid 6-tiden och ta hand om tvätthögen. Det blir bra. Anledningen till denna misär är att jag varit krasslig, typ influensa. Och när Zooskötaren går ned för räkning, ja, då stannar hela världen. Visst är det konstigt?

Morr morr, säger tvätthögen.

 En semla säger man ju inte nej till en lördagskväll som denna, dessutom behövde vi uppmuntra aporna lite grand. Stor- och Mellanapan har nämligen varit och gjort diagnostiska prov hela dagen på en ny skola de skall börja på till hösten. Är inte helt nöjd med den kommunala skola de gått på hitintills, så nu frångår jag min ideologi och byter till en friskola. Hoppas på ordning och reda. Studiedisciplin och ro. Själv byter jag ut min semla mot min lunch, eftersom jag håller på att gå ned i vikt (och ja, det går bra, -4 kg på en månad). En manlig kollega på jobbet upplyste mig härom veckan om att jag gått och blivit fet. Får man säga så? Mannen ifråga är ju inte världens vackraste själv, utan ännu en 40-talist gubbe...

Grädde är gott.

Utlottning hos Pysselfarmor

Jag är med i Pysselfarmors utlottning, som hon har till ära av att hon nått 100 000 besökare! Jag hoppas på ett fint armband! 

   

onsdag 8 februari 2012

Mys och fluff

Det går framåt med den gråa Yll och Tyll koftan. Är nu vid ärmhålen, för andra gången :-)) Midje-ihoptagningarna blev inte tillräckligt bra, så jag froggade från 37 cm, ned till 10 cm... Det blir absolut snyggast om man har två maskor mellan ihoptagningarna i varje sida.
Så bakade vi lite semlor också. De blev nog de bästa någonsin, en liten rund boll av luft och fluff. Mmmmmm.

Roligt är det och bra blir det.

Semor är världens godaste bakverk.

söndag 5 februari 2012

Noppra Nopprade Nopprat

Clara i Claras blogg skrev ett intressant inlägg om garnbesvikelser. Garn som blir plagg som nopprar sig. Hon var besviken både på Semilla från BC garn och Alpacka från Drops. Jag förstår så väl, där har vi kanske alla varit... Man har lagt ned en massa arbete på en kofta till exempel och sedan börjar den noppra sig innan man har fäst sista tråden. Det är inte roligt. Kan få mig på rejält dåligt humör faktiskt. Jag har haft riktigt dåliga erfarenheter av Malabrigo Worsted och Malabrigo Lace. Härliga garner att sticka med, men de nopprar sig och typ tovar sig på något märkligt vis. Jag kommer aldrig köpa Malabrigo igen. Ever. Stickade en himla fin kofta med Malabrigo Worsted som fick bli en hemmakofta på grund av alla noppror. Nu ser den ut så här. Ett riktigt skräckexempel på noppror. Suck. Koftan sitter super på min välstoppade kropp och jag gillar verkligen modellen, funderar på att sticka om den i ett annat garn.

Svårt att fota rött...
Massor av noppror. Grrrr.
Ett annat exempel är den här Birch-sjalen i Malabrigo Lace. Inte heller den blev speciellt rolig efter bara en vecka eller två. Typ torrtovade sig, maskorna försvann in i ett allmänt gojsmojs och därmed stora delar av mönstret. Det enda man kan se tydligt är omslagen. Mycket märkligt.

Torrtovad Malabrigo Lace sjal.   



Däremot har saker som jag stickat i Drops Alpacka och Drops Alpacka Classic, numera utgången, funkat väldigt bra. Inga noppror. Inte heller Nepal från Drops har nopprat sig. Inte heller underbara Silke Alpacka, som tyvärr inte finns mera. Rowans garner har alltid funkat bra. Just nu håller jag på med en sådan här liten historia från Yll och Tyll. Stickar i Rowans Cocoon, 80% merino och 20% mohair. Helt underbart. Det är så kallt ute nu så jag kände för en mysig och varm tröja. Den blir väl klar till midsommar.

Mitt nya och aktuella projekt.
Mmmmmmmumma.

torsdag 2 februari 2012

Spaning: Har världen blivit svart-vit?

Hmmm. Ibland hamnar jag, något motvilligt får erkännas, på inrednings- och designer bloggar. Nissar/nissor som har det där trähuset på landet, eller nissar/nissor som desperat skulle vilja ha det där trähuset på landet. Och så renoverar de, eller i förekommande fall, låtsas-renoverar de. Och sedan blir allt vitt. Och svart. Tak, väggar, golv, soffor, hyllor, kuddar, påslakan, you name it. Allt är vitt med svarta detaljer. Undantaget en grå sten som läggs på soffbordet. Eller några grågröna kronärtskockor som ligger i en svart skål på det vita köksbordet. Eller en grå text på en prydnadskudde i den vitmålade träsoffan i hallen. Även bloggarnas design per se är vit och grå, alternativt strikt svart-vit. Vad har jag missat, har världen tappa färg?
På ett zoo funkar inte vitt. På ett zoo funkar bara färger som kan dölja alla fläckar som spontanuppstår precis över allt. Jag tänker typ smutsbrunt alternativt solk-grått.

Exempel för att stödja ovanstående spaning:

Från bloggen fru N och villa Någorlunda.
Från bloggen House of Philia.
Från bloggen House of Philia.
Från bloggen Drömmen om ett hus på landet.
Från bloggen Lantlif.
Från bloggen Lantlif. Ibland är till och med hunden vit. Och lite svart.