onsdag 28 mars 2012

När det blåser iskalla vindar...

...kan man värma sig med en bok. Åsa Larssons senaste. Bättre än så blir inte en svensk deckare, nu när Stieg Larsson inte längre finns kvar.

Jättebra. Tycker Leif GW Persson också.

Och pippin satt i hamnen i Essaouira i Marocko.

söndag 25 mars 2012

Mumsfilibabba

Att fira våren och födelsedagar med prinssesstårta och hemmagjord smörgåstårta är inte fel. Men imorgon när eftertankens kranka blekhet slår emot en som en stormig höstvind, det är då man inser att det är 6 kg kvar till målet, och inte 5 kg som det var före helgen... Prinsesstårtan kommer iallafall från Forsa hembageri som utan tvekan är ett av Sveriges bästa bagerier. Bara deras vetelevain är värd en resa enkom.

onsdag 21 mars 2012

Att känna sig lyxig

Är inte en speciellt materialistisk människa. Glädjen finns sällan i saker och allt man köper måste tas om hand på något sätt. Tvättas, vattnas, strykas... Typ slav under ägandet. Men för att belöna mig för de 6 kg jag har gått ned hittills köpte jag mig ett Beach House nattlinne (modell: Frill, färg: Coffee). Älskar't!!! Passar mig super också, va snygg jag är! :-))) Imorgon startar nya tag med de sista 5 kilona.


Så glad att jag eleverar. En sjal ligger på blockning också, nere i hörnet!

Nytt projekt! En Moussaillon. Stickas från sidan till sida med korta varv och garnet är 100% ull från Cascade Yarns. Rolig stickning och jag hoppas bli klar till påsk.

Påskkofta i påskfärg.
Snygga korta varv!
 Och VAD hittade jag i brevlådan idag? Paket från Down Under. Underbar mohair från mina Sydney-vänner! Tack Vilde Bill och snälla Pauline! :-)))) Skall fundera på vad det kan bli, tror det lutar åt en enkel sjal... Färgerna som inte syns så bra på bilden går i lila, grått och rosa.

Mullig ull från Australien.

måndag 19 mars 2012

Mammas bebisar...

... får presentera dagens vikt: 63.3 kg. Åh, det går långsamt :-((((((
Ligger i soffan fullproppad med värktabletter. Har hostat sönder ett revben enligt husläkaren. Jätteskönt att fortsätta hosta med trasigt revben. Varför får jag inte intravenöst morfin???

Söta Suna och hippa Ippo.

söndag 18 mars 2012

Invalidiserad zooskötare kommer med boktips

En lugn söndag. Mest för att jag hostat sönder ett revben/muskelfäste, och därmed blivit svårt invalidiserad. Kan bara sitta i soffan. Och inte har jag vägt mig heller under helgen, det har tvärtom blivit en del kulinariska utsvävelser... Men i fredags visade vågen 62.6 kg, vi får väl se vad den visar imorgon :-))

Expressen är ju för roliga (not) ibland. I förmiddags hade de lagt in den här bilden på sin nätupplaga, för att visa var det olycksaliga Herkulesplanet hade kraschat. Mycket illustrativ bild.

Planet kraschade vid pilen. Så nu vet ni.

Jag har köpt en ny bok, en bok som är väldigt rolig. Handlar om hur man stickar pyttesaker. Typ figurer som är cirkus 2 cm höga! Jag är vansinnigt imponerad av författarinnan.

Boken innehåller även mönster till stekta mini-ägg.
Hönor till påsk kanske?
En liten bebis. Spana in nappen som jämförelse!
I helgen prövade jag på att göra Dulce de leche-glass. När man väl kokat burken med kondenserad mjölk i 2 1/2 timme, så är det bara att blanda grädde och ägg som vanligt. Supergott blev det, dög till och med till Sengångaren som är generellt kräsen. Receptet kommer från Bara en kaka till.

Dulce de leche-glass. Mmmmmmmm.
Medans jag mumsade Dulce de leche-glass och stickade, fick aporna jobba med tvättberget. Det kändes som en rättvis arbetsfördelning.

Barnarbete i sin mest optimala form. Aporna sorterar strumpor.

torsdag 15 mars 2012

Cocoon

Och här kommer min gråa tröja stickad i Rowans Cocoon. Den är stickad nedifrån och upp, så raglan är stickad och sedan ihopsydd, blev riktigt bra. Mönstret kommer från Yll och Tyll. Av erfarenhet så är jag lite skeptisk till Yyll och Tylls egna mönster. Verkar dock uppenbarligen inte hindra mig från att försöka med deras mönster gång på gång... Halsringningen, bland annat, blev lite skum, men det löste sig med intensiv blockning. Nu har jag haft tröjan ett par gånger och gillar den faktiskt. 7 av 10 blir det! Cocoon är ett underbart garn att sticka med, och inga noppningstendenser hitintills heller.
Tadadada! Dagens vikt: 62.9 kg! :-)))

Gillar raglan.
Varför ser jag ut som Dolly Parton på bild???
Knapp som döljer ful söm :-)))

onsdag 14 mars 2012

Snygging

Dagens vikt var 63.2 kg. Imorgon vill jag se ett hopp nedåt. Morr. Vår fina kungssnok bestämde sig för att posera igår. En riktig snygging tycker jag.

Randis.

tisdag 13 mars 2012

Sol i hjärta sol i sinne

Min A thousand splendid suns är äntligen fotad och klar för bloggning! Det var en kul stickning, jag använde Andes från Debbie Bliss, som är så mjukt, så mjukt. Mönstret var lätt och ganska så enkelt att memorera, dock inte helt enkelt att få till alla solar snyggt. Det blev lätt lite glesa maskor här och var mellan solarna, precis som på bilderna på "orginalet" i mönstret. Det står också i mönstret att man behöver öva för att få till "trådspänningen" rätt. Nu är ju inte öva min grej, utan mera att tuta och köra, så jag fick ta mina suboptimala solar som terapi: Allt blir inte alltid perfekt. Upprepa efter mig: Allt blir inte alltid perfekt. Allt blir inte alltid perfekt. Allt blir inte alltid perfekt.
Summa summarum är jag nöjd med resultatet. Det var bloggen Emmas dagar som inspirerade mig till den här, ja, vad heter det på svenska? Halssjal? Iallafall, spana in Emmas dagar, där finns mycket fint! :-))))
Just det... Dagens vikt... 63.3 kg...

Lyser i solen på min vän C.
Och på mig, inomhus. Det är svårt att fota rött och orange!
Närbild på ett par fina solar.
Uppläggningskanten är vikt och "instickad" efter cirka sex varv. Blev jättefint!
Funkar eventuellt som burka också. Och det är ju aldrig fel.

söndag 11 mars 2012

Egg Cosies

Här rusar dagarna iväg och jag har inte hunnit fota min färdiga Rowanströja eller cowl. Hoppas att få tid imorgon att fotografera, i alla fall min cowl, innan solen går ned. De senaste kvällarna har jag pysslat med några äggvärmare. Blev inspirerad av den annalkande påsken och av några fina egg cosies som kom på posten häromdagen, från en vän i England. Mönstret för mina egg cosies kommer från Ravlery och finns här. Jag använde garnet mandarin petit från Sandnesgarn och stickor 3. Eggvärmarna blev toppen tycker jag, är mycket nöjd trots att bomullsgarn normalt inte är min vän. Dessutom var de roliga att sticka, det kan hända att det blir flera innan påsk.

Nalle och hare med pussmun.
Hela goa gänget.
Idag blev det hallon- och blåbärsmuffins med toscasmet på. Mumma. Man får synda med lite socker och smör ibland, om man bakar själv. Det säger Sengångaren :-))) Firade dels att dagens vikt var 63.0 kg (!) och dels att jag överlevde Mellofestivalen. Det var inte självklart, det fanns en möjlighet att den Oranga Mannen skulle kunnat skrämma ihjäl mig. Han är jätteläskig, och igår hade han dessutom skägg, det blev ingenting bättre av. Hua. Roligaste på Mellofestivalen vad iallafall de utländska juryrösterna. Mannen som läste upp Cyperns röster hette Klitos Klitou. Hur kan man heta det??? Jag höll på att skratta ihjäl mig. Efter honom kom Mr Proctor från England, Mr Proctor??!! Kanske är det bara jag med min ekivoka och anala humor... :-)))

Blåbärsmuffins.
När jag var inne på Yll och Tyll och på jakt efter ägg-värmare-garn, sprang jag på detta 100% silkesgarn från Heavens Hand. Det är helt guldigt, vilket inte riktigt syns på bilden. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med det, blev blixtförälskad helt enkelt. Om Gud vill och världen är vacker blir det nog en riktig festbolero eller festsjal vad det lider.

Guld.

torsdag 8 mars 2012

15:51


 
Lönegapet mellan kvinnor och män är i Sverige 14,3 procent. Omräknat i tid för en normal arbetsdag, kl 8.00–17.00, innebär det att kvinnor arbetar gratis från kl 15:51, medans individer med snopp har betalt till klockan 17:00. 
När jag upplyste min chef om detta kritiska faktum, att jag bara har betalt till 15:51, skrattade han lite nervöst. Han gjorde dock inga försök att stoppa mig när jag gick från jobbet 15.58. Måste komma ihåg att sätta upp 7 minuter på flexen imorgon :-)))) Jag känner att mitt liv fått en helt ny dimension, kanske skall jag nu hinna med allt jag måste göra utan att gå under.  Fantastiskt! :-)))))))

Och dagens vikt: 63.7 kg...

onsdag 7 mars 2012

Restgarner och påskinspiration

Det är lite vår ute! Sådant där härligt ljus och dammiga gator när nästan all snö smultit bort. Hade tänkt att jag skulle kunnat fota lite cowls och tröjor på lunchen och blogga dem, men så satt viktiga jag i viktiga möten hela dagen. Så är det ibland att vara viktig och oumbärlig. Så jag icke-tipsar om en bok istället. Köpte Sticka & Virka med Restgarn (Sanna Vatanen) i tron att jag skulle få lite kreativ inspiration till vad jag skall göra med alla garnsnuttar jag samlar på mig. Men denna bok levererade inte, helt hopplösa och trista projekt i mitt tycke. Bara att inse att det är svårt att göra kul grejor av restgarn.
 
Blablablablabla-bok.
Om man inte känner sig lite påsk-inspirerad förstås. Då skulle man kanske kunna få till dessa små konstverk med restgarn. Mönster finns på Ravlery (att köpa) och heter Funny Egg Cosy Gang.

Skall plåga mitt zoo i påsk med dessa äggvärmare :-)))

Jag längtar efter påsk, påsk är bäst med våren i antågande, solljus, lax och godis. Igår spenderade jag en ansenlig mängd minutrar med att hitta påskfärgade (typ mintgrön, rosa, ljusgul och ljusgröna) M&Ms på nätet. Men de verkar inte finnas i Sverige, inte ens hos Amerikanskt-godis-försäljare. Förstår inte hur jag skall lösa detta problem. Påsk utan rosa M&Ms???

Och så.... DAGENS VIKT! Wohohohoh! 63.6 kg! 

måndag 5 mars 2012

It´s All About The Scarf

Först ut av alla nyss färdiga stickprojekt är It´s All About The Scarf. Den är stickad i Alpaca Flamé  från Yll och Tyll. Gillade garnet sådär, för det är omväxlande väldigt tunnt och lite tjockare och jag gillade inte de tunna partierna. Men det är mjukt och vi gillar mjukt :-))) Är väldigt nöjd med resultatet, den här sjalen kommer att användas flitigt. Orginalet är stickad i Drops Alpacka och det vart också himla snyggt. 

Liten volang.
Men Herregud hur håret ser ut bakifrån. Springer jag runt sådär på mitt viktiga arbete????

Begynnande dubbelhaka, man tackar, man tackar.

Just det! Dagens vikt var 64.1 kg. Suck.

lördag 3 mars 2012

Dagens vikt

64.3 kg. Hmmmmmmmmmmmmmmm. Jag vet att det går upp och ned. När man väger sig varje dag. Men ändå...
Idag på morgonen har jag varit och simmat med Mellanapan. Han tog 200 m för första gången idag och tycker att han borde få komma med i TV, han är faktiskt bara 9 år :-)))) Det är skönt med nära till badhuset, vi var där klockan 8, innan pöbeln. Mycket bra. Nu väntar en härlig (?) linssoppa från Viktväktarna, sedan arbets-jobb (suck) och sedan stickning. Skall fålla A thousand splendid suns idag, och hoppas kunna blogga den imorgon.

fredag 2 mars 2012

New Project

Många färdiga stickningar ligger i blockning, som sagt. Då får man börja på nått nytt :-)))) Det blir en Minnie scarf i tomterött Andes från Debbie Bliss. Har den där himla härliga känslan av att sjalen kommer att bli super. Den ha en rolig liten krussidullkant, man ökar 5 maskor i slutet på ett varv och flyttar över dem på en maska på varvet efter. Easy-peasy.

Avslappnande stickning.

Dagens vikt

Alla håller andan. Vad skall det bli? Hur skall det gå? 64.0 kg. Ok.

torsdag 1 mars 2012

A thousand splendid suns på G

Blockning på gång i vardagsrummet. Det gäller att ha en förstående Sengångare. Jag tar upp 90% av golvytan, det är nålar överallt och det har börjat lukta fuktig ull. Och det luktar faktiskt sådär ibland. Tycker till och med jag.
Blockar tre nya objekt, bl a en A thousand splendid suns, en cowl stickad i Andes från Debbi Bliss. Garnet är helt underbart, och Gud nåde det om det tänker noppra sig.

En "a thousand splendid suns" cowl på G.

Dagens vikt

Ja, det kommer ju inte roa någon mera än mig själv, men för att pressa min dåliga karaktär lite, tänkte jag lägga upp mina dagliga viktmätningar på bloggen. Dagens vikt är 63.9 kg. Hurra.