lördag 19 maj 2012

Att leta efter fem minuters lugn

Långhelg! :-) Det tar normalt cirkus två dagar för mig att veckostäda, veckotvätta och veckohandla, och sedan brukar det ju som bekant vara måndag igen. Men nu, med långhelg, då hinner jag det jag vill göra också. Som att ta en fika i stora skogen. Det var så skönt, solen värmde, humlorna brummade och vinden fläktade lite svalt. Jag hade nog kunnat koppla av fullständigt om inte Mellanapan och Lillapan hade gått på i ett mycket irriterande jämrande om fästingar, piiiiiissmyror och bromsar. Faktum är att det var ett konstant gnäll från två apor som inte har några problem alls med att tälta på backen i diverse naturreservat i Australien mitt bland ormar och giftspindlar. Men svenska fästingar och bromsar, det är det otäckaste som finns. Tydligen. De har blivit klena aporna, men nu skall de härdas, har jag bestämt. I natt får de sova över i skogen ensamma under en gran.
Utsikt från picknickfilten.
Svensk försommar. Vackrare än så blir det inte.

Så stickar jag på min Acadian sjal. Det är en enkel och kul stickning, men jag undrar lite hur sjalen kommer att bli. Stickar med ett bulky yllegarn, så vi talar brutal blockning när allt är klart, för att få fram mönstret på spetskanten. Tror att mönstret gör sig bättre i ett tunnare garn. 

En sådär närbild på den lilla mönsterkanten.
Ja, detta med att fota rött...Sedan har detta magiska hänt att jag har fortsatt med nyttig mat, och väger nu 62.5 kg, alltså ca 4 kg kvar. Och jag har börjat springa! Jag kom på den briljanta idén att ta Storapan med mig ut i spåret, som teoretiskt skydd mot alla våldtäktsmän/rånare/talibaner/kristna högermän/gymnastiklärare/män i allmänhet som stryker omkring därute. Så varje kväll joggar vi 3 km tillsammans. Och Storapan verkar inte ha något emot det alls. Åh, mammas lilla apa som håller på att bli så stor! :-)

2 kommentarer:

 1. tur att du har skydd av din gnälliga mellanapa när det gäller ändå....antar att han tänker att han springer ifrån alla pissemyrer då ;-))

  snygg färg på den sjalen och jag tror den blir jättefiiiiiiiiiiiiiiin!!

  SvaraRadera
 2. Hej! Hoppas helgen varit bra! Min har varit det, men inte så lång dock, jobbade i fredags. Men idag har det varit fint väder, så jag har tom hunnit köpa och med hjälp av maken plantera lite klängväxter i mitt nya växtstöd!

  Vilken bra hjälpreda du har i Storapan! Skönt att få sällskap, och som sagt, skydd mot otäcka karlar!

  Sjalen ser fin ut, blir nog toppen till vintern.

  Nu har min stora gjort the, och skriker att om jag inte kommer på stört så får jag dataförbud... Bäst att gå! :-)

  Ha det gott! /Blenda

  SvaraRadera