tisdag 4 maj 2010

Mera grejor på G...

... men inget klart... en massa WIPs och UFOs, men inga FOs... Har nästan stickat klart den här från Custom Knits, men som synes nedan är ärmarna kvar att göra, och när jag började med den ena armen blev det ett hål under ärmhålet, ett hål som måste sys ihop, och det gillar jag inte. Jag lider svårt av en stickningsperfektionism som inte är helt normal, och måste tvångsmässigt repa upp allt som inte blir fullständigt optimalt. Nu är koftan stickad uppifrån och ned i ett stycke, vilket betyder att i princip hela koftan måste froggas för att jag skall kunna sticka om ärmhålet. Onekligen lättare att bara sy ihop hålet, men det måste mogna lite, typ bearbetas i min hjärna först. Dessutom räckte inte tio nystan Rowans Felted Tweed Chunky, utan minst två nya nystan måste beställas från England för att få till ärm nummer två. Koftan måste sedan blockas utav attan för att se normal ut, och jag misstänker också att den är lite liten. Suck.


Ja, så är min gråa alpackatröja fortfarande långt ifrån klar, sista biten på ärmarna är fortfarande ostickade... Det är hög tid att få till ett par FOs...


Fick hem en lapp från skolan igår, från mellanapans militäriska och hysteriska gympalärare:
"Er son har missat att ha med funktionella ombyteskläder till idrotten tre gånger den här terminen blablablablablablablabla...". Det är få företeelser jag har så svårt för som för gympalärare, skulle vara säkerhetspersonalen på Sydneys flygplats då, som tog mina rundstickor... Fick väldig lust att på lappens baksida informera Herr Diktator Gymnastiklärare om att listan över saker jag har att komma ihåg och hålla reda på varje dag är ca 157 punkter lång. Och att mellanapans gympapåse hamnar någonstans runt punkt 156. Dvs han kommer att glömma gympapåsen massor av gånger innan sommarlovet och varken han eller jag kommer att tycka att det är ett problem att ojja över.

Ny bild överst på bloggen :-)))))) Fotomodellen är en liten koala från Sydney Zoo. Fotografen var mellanapan!

3 kommentarer:

 1. Hallå där! "Lejon-koftan" ser fin ut, blir nog bra när den är klar. Den andra också - Och är det möjligtvis så att grått är en favoritfärg??? :-D

  Själv fick jag lust att börja på mitt nästa projekt häromdagen, du vet, nästa i röret så att säga, trots att jag fortfarande tycker att uppifrån-ner-koftan är rolig! Var bara tvungen liksom. Så nu när jag ska sätta mig och sticka, är jag som en unge i en godisaffär: Jag tar den där, eller förresten, jag tar den istället! Eller, nej... osv.

  Ha det gott, nu ska jag ta min nya stickning ett tag! Eller, vänta, jag tar den gamla! Väl? :-)
  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag la upp 5 maskor under armen och gjorde en kil och minskade bort dem igen. På ena sidan blev det en ganska stor gles maska, men den fixade jag till när jag fäste tråden där sen. Och jag kanske fuskade då, men "what the heck", det ser ok ut i alla fall! Är mest glad att den ser så bra ut som den gör, att jag kan göra något sånt liksom...

  Det gick åt drygt 13 nystan, och många fler knappar än jag kunde tro innan, 13 stycken där med! Saknar en, eftersom jag räknade fel. Men annars måste jag säga att det här andra försöket har gått otroligt smidigt och utan att jag repat upp något över huvud taget... Nästan så jag inte tror det själv.

  Tänkte REA-fynda lite jag också, funderar på lite alpacka till en spetsjal kanske, och lite baby merino (älskar ju merino), också till en sjal. Sen har jag upptäckt cotton viscose också, fast det är det ju inte rea på... :-)

  Ha det gott
  /Blenda

  (som klantade till det när jag skrev kommentar först, därför ser det kanske konstigt ut...)

  SvaraRadera