söndag 9 juni 2013

Bok, bröst och en massa bajs

Jag har längtat och väntat väldigt länge på en bok. Eller Boken, kanske man kan säga. Nu äntligen har den kommit, The Opinionated Knitter, av och om Elizabeth Zimmermann. Den är helt underbar. Och Bruttan Elizabeth är också helt underbar. Och jätterolig, hon skriver om stickning så att jag ligger och fnissar när jag läser (kan ju vara fel på mig i och för sig). Hon stickade liksom inte, hon levde stickning, var stickning. Och hennes mönster är till stor del sådana där läskiga (tycker jag), man skall mäta och tänka själv, anpassa till de egna måtten och önskemålen. Hennes mönster är liksom inte färdiga att följa till punkt och pricka. En dag så vågar jag kanske bli som Elizabeth. Skapa själv och tänka ut egna mönsterberäkningar. En dag skall puppan bli en fin fjäril! :-))) Det finns en rolig anekdot i boken, om hur hon smugglade med ett litet sticke i fickan när hon hoppade upp bak på sin makes motorcykel och tog fram rundstickorna och började sticka medans hon åkte med. Till slut kom han på henne när en bilist som sett, körde förbi och om, vinkade och skrattade. Jag vill också åka med bakpå på en motorcykel och sticka samtidigt. Coolare än så kan ju inget bli! :-))))

Min vita supermjuka sjal i Brushed Suri växer sakta. Har precis påbörjat fjärde nystanet, den kommer att landa på 200 gram. Jag har också tagit nya tag med Djävulskoftan. Jag repade upp den tredje fickan (nu föreligger således ficka version 4) och en i-cord-avmaskning (på ca 200 maskor, en avmaskning som tar evigheter). Sedan stickade jag om och nu är allt till fyllest, nu kan jag fortsätta med ärmarna. Lugn och trygg i förvissningen om att det kommer att bli som jag vill. Perfektionist var visst ordet...

Underbart rolig bok. Kanske kan bli årets julklapp?

Lite sen, men ändå, en kritisk analys av det kungliga bröllopet. Allt var ju jättefint och så, även om jag tycker att Chris ser ut som en liten kapitalistisk gnom (och det är ju inget fel i det, i och för sig). Mellanapan tyckte att han hade påsar under ögonen som "hängde som två makaroner under ögonen". En mycket träffsäker observation, tyckte jag.
Så till brösten! :-))) Med tanke på Tant Ribbings åsikt att offentlig amning exponerar bröst på ett sätt som annars inte sker, och med tanke på min åsikt, att många klänningar exponerar bröst mycket mera än vad amning någonsin gör, så undrar jag vad Tant Ribbing skulle säga om vissa av gästernas amningsvänliga klänningar. Nedan presenteras bevismaterial nummer 1. Känns som att om det är ok med dylik kreation på ett kungligt bröllop, kan det aldrig vara fel att amma offentligt. I rest my case.


Bröst redo för amning.

Och sedan var det då Poseidon-statyn på Drottningholm. Alltså, här kablar Sverige ut bilder på Sagobröllopet och så visas en fullständigt nedbajsad Poseidon när gästerna anländer till middagen. Under väldigt lång tid i tv-rutan och på väldigt många stillbilder. Hade jag varit städansvarig inför bröllopet, hade Poseidon inte stått där totalt insmord i fågelskit. Japp, det är väl min analys av bröllopet, exponerade bröst och fågelskit. Och att Marie Fredriksson har världens bästa röst.


Poseidon har duschat i fågelbajs.

4 kommentarer:

 1. Elisabeth Zimmerman är ju en ikon inom stickbranschen! Den boken tänker jag också skaffa så småningom. Det är faktiskt roligt att sticka och få det att passa precis som man tänkte sig:)

  När det gäller mitt garnlager inser jag att det är dags att på allvar börja sticka dom projekten jag har i min ravelrykö, och beta undan dom projekt jag har garn till, så att jag med tiden kan börja titta mera noga på nya projekt:D. Men visst är det lyxigt att gå till sin egen lilla "garnbutik" i garderoben:D

  SvaraRadera
 2. Hehe, min tanke när jag såg den där "BRÖSTSHOCKEN!!!", var; Har hon sett hur hon ser ut??? Och tycker hon i så fall att det är snyggt??? (Det tycker inte jag alltså.)Och det hade varit intressant att höra Ribbings svar på din fråga! :-)

  Och som jag sagt tidigare, jag är helt sjuuuukt imponerad över ditt tålamod att sticka om och sticka om och sticka om tills du är nöjd...

  Ha det gott /Blenda

  SvaraRadera
 3. Jag är mer fascinerad över att brudgummen visade känslor över huvud taget. Bruden verkade ju tämligen känslolös tyckte jag.
  Och jag håller helt med om den nedskitna statyn.

  Dessutom vill jag att du ska veta att jag gärna hjälper en vän i nöd. Jag har med andra ord plats över i MIN garderob (eller möjligen i kökssoffan)om du råkar ha fullt i din =0)

  SvaraRadera
 4. Pinsamt är ordet! Pinsam klänning och pinsam staty! Hujedamej!
  Men boken är inte alls pinsam, utan extremt tilltalande och lockande. Tack för ett bra boktips!!=0)

  SvaraRadera