fredag 13 december 2013

Typ vill gå i ide

Tiden går fort när man har roligt. Inte för att jag haft speciellt roligt, jag har jobbat, jobbat och jobbat. Och varit snorförkyld. Alltså jätteförkyld. Så nu hade det passat att vara björn. Att få gå och äta sig fet, gå i ide och sedan sova tills det blir varmt och skönt igen, och sedan äta igen. Helt slut är jag, 40 är verkligen det nya 80.

Min vintermössa med mjukt garn från Rowans (Alpaca Colour) är klar. Den behövde inte blockas, så den kan bloggas... Mina projekt som skall blockas, de ligger fortfarande kvar i en hög i förrådet... Underbart garn, Rowans levererar alltid. Rolig stickning, jag inspirerades av lite olika mönster. Och så la jag till en liten garnboll på toppen. En snäll kollega på jobbet ställde upp som modell!

Min nya mössa. Uppvikt kant.
 Nedvikt kant.

Mina små nya djur, kissemissarna, fortsätter att sprida glädje på zooet. De är så mysiga och sociala, vill alltid vara med mitt i smeten.  Jag är så glad att vi kan ha dem här, att ingen är allergisk och att de var precis så underbara som jag misstänkte. Colin, som är lite mindre, han är busig som attans. En liten påse problem, kan man säga. Typ gillar ull och mumsar glatt på garnnystan och stickade projekt. Darcy är lite mera reserverad, lugnare. Ser ut som han lider svårt när man pussar honom och gosar med honom. Det ser ut som om han tänker: "Guuuuud, vad jag får stå ut med för att få tak över huvudet."

Colin sover tillsammans med Storapan i soffan.
Jag har handlat mycket på Etsy på sistone. Och precis alla inköp från en massa olika säljare har fungerat så bra. Inga problem alls (jag använder PayPal). Jag älskar Etsy. Där finns så många fina saker, och dessutom är det på sätt och vis en direktkanal till Japan. Man kan hitta japanskt stationary, tyger och washitejp. Och en massa andra saker, slog till på väskan nedan. Den är i grov kanvas med ninjatryck på. Cool, tyckte jag. Ninjapower = Girlpower?

Nya handväskan.

3 kommentarer:

 1. Grattis till en supersnygg stickad mössa!!=0) Hoppas du kryat på dig från snorförkylningen. Aldrig trevligt att få oväntat besök av sådana bacillusker. Javisst är katter mysiga! Vi var jourhem åt två, men nu har vi köpt ut dem, så nu finns de hos oss så länge de lever! Härligt!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Sluta genast vara förkyld! Det är ju bara onödigt och tråkigt,och dålig timing också! (Det brukar funka när jag sager till ungarna på skarpen, tänkte jag kan testa på dig också...!)

  Men det är i och för sig inte konstigt att du är sjuk, när du jobbar så mycket, det hanger ju ihop det där. Jag har faktiskt inte jobbat övertid innan jul i år, kors i taket! Det har dock varit mycket att göra ändå, och stressigt på ett annat vis, men det är ändå skönt att inte behöva jobba 6- eller 7-dagarsveckor. Hoppas du ska vara ledig mycket i jul?

  Vad snygg mössan är, fint att färgen skiftar så där. Måste testa Rowan någon gang. Tycker dessutom att det är fint med mössor med häng, men mitt huvud måste vara felbyggt, för det klär mig verkligen inte att ha det så, jag hade kört på första varianten helt klart.

  Vad härlig bilden på Apan och Colin är! Han ser nästan ut som en tecknad katt, med minspelet! Älskar katter, men har ganska stor respekt för dem - eller ja, för deras vassa klor och tänder...

  Jag är jättemycket inne på Etsy nu för tiden, men har ännu inte köpt något. Måste ta tag i det här med Paypal (är lite skeptisk, men får ta och läsa på så går det väl förhoppningsvis over). Har bland annat letat balklänning till min student, och vi hittade nyss jättesöta små silverberlocker i form av tecknet för kvinna, de SKA jag köpa varsinn av till oss tjejer i familjen! Hade nämligen en ide när tjejerna var mindre, att jag skulle fira när de fick sin första mens, bland annat med att de skulle få ett sånt smycke av mig. Firade gjorde vi, men jag lyckades inte hitta något sånt smycke till dem då vilket grämt mig ända sen dess!

  För övrigt är jag sjukt glad för mina nya, fina stickmarkörer! Superdupertack! Du gjorde verkligen min dag! :-D

  I helgen blir det kalas igen (min 18-åring), det är tredje helgen i rad med släktkalas... Fredag nästa vecka blir det mat och dryck och trevligt sällskap på ett berömt ställe här i närheten, första gången vi är där så vi har sinnessjukt höga förväntningar! Inte bäddat för magplask eller så, närå! ;-)

  Ha det gott, och jobba inte ihjäl dig! Kram

  (och ser texten konstig ut, så beror det på att jag missat när jag kollat över, blogger tror ju att jag skriver på engelska...)

  SvaraRadera
 3. Vilken söt mössa den kommer verkligen att lysa upp i vintermörkret:)

  Etsy är livsfarligt - rätt vad det är så hittar man massvis med saker "man bara måste ha":) och du verkar ju verkligen ha fyndat fina saker, både väskan och silverberockerna:)

  Hoppas nu att kalaset går bra, och att middagen nästa vecka blir precis så bra som du hoppas på:)

  Ha en riktigt fin helg:)

  SvaraRadera