lördag 18 januari 2014

Min min min

Jag har fått den finaste av presenter, en granitgrå Girl´s best friend sjal i alpackasilke! :-)) Alltså, den är helt underbar. Ursnyggt mönster, precis lagom stor för min smak, och visst är det märkligt hur värmande spetssjalar kan vara? Man tänker att det bara är en massa hål, men de värmer en alldeles perfekt en kall vinterdag på kontoret! Sjalen är en present från Blenda, och när paketet kom på posten, och jag öppnade det, ja, jag har sällan blivit så glad :-))) Helt oväntat, och en present som någon har gjort, att få del av någons tid och tanke, det är det finaste jag vet.

Sorry, lite suddig bild. Inomhusfotografering liksom... Perfekt storlek på sjalen.
Nya favvosjalen.
Så snyggt mönster, älskart.

På tv är det något de kallar "skidalpinism", typ. Jag har aldrig sett eller hört om detta förut. De tar på sig långåkningsskidor, skidar uppför en backe, när det är för brant tar de av sig skidorna, springer upp för sista biten, sätter på sig skidorna igen och åker sedan nedför. Sedan är det klart. Snön vräker ned och jag fattar ingenting. Så onödigt liksom. Tror jag gör som Colin, lägger mig ned och sover en stund.

Colin, eller Skräpet som aporna kallar honom. För att han går runt och "skräpar".

5 kommentarer:

 1. Hello!
  Kul att du förstod tanken! :-)

  Skidalpinism, när jag började läsa vad du skrev tänkte jag "Telemarksåkning". (Det är väl när de åker typ slalom fast med längdåkningsskidor? Och har snygga tröjor och strumpor på sig...) Men det här låter ju mer som någon sorts hybridsport. Men det är säkert kul för dem som är inne i det...

  Själv "kollar" jag på en typisk amerikansk high school-film. (Jag råkade sätta på TV:n när jag dammsög fjärrkontrollen, och nu står den på.) Och så eldar jag i öppna spisen. Och apropå det; Om du har en öppen spis, alltså utan dörrar att stänga om elden, så är det INTE en bra ide att dammsugarens utblås är riktat rakt emot elden medans du dammsuger. Jag lyckades i stort sett rökfylla hela vardagsrummet, eftersom röken blåstes ut i hela rummet bakom mig. Men nu vet jag ju att brandvarnaren fungerar i alla fall! :-)

  Ha det gott! /B

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag måste lämna en kommentar... Jag var aktiv bloggerska för ett halvsekel sen eller så och då brukade jag ibland lämna kommentarer på din blogg, den ligger i min favoritlista. Så nu när jag äntligen kan sticka igen måste jag ju gå in och uppdatera mig i alla andras bloggar... och har fastnat här en god stund. Jag har skrattat gott och läst högt en del för min man! Du har verkligen ett underbart språk. Det var bl.a. dina "10 saker om mig själv" som roade. Igenkänningsfaktorn på punkten "gillar cola och godis " o.s.v. var hög. Och vilka charmiga katter ni har skaffat! Och jesusbarnet "red devil" framkallade nya skrattanfall. :) Härligt. Ha det så gott, även om jag förstått att du inte gillar vintern!/Gisela

  SvaraRadera
 3. Vilken fin present!! och så roligt att den kom på posten utan förvarning:)

  ja, schalar håller en verkligen varm - trots att dom är fulla av "hål":) det är en underbar motsägelse:)

  ju flera tv-kanaler - desto fler sporter som kan visas:)

  SvaraRadera
 4. Vilken överraskning och så fin den är!

  Den idrottsgrenen har jag aldrig hört talas om, men det är ju inte så konstigt eftersom jag är så ointresserade ;-)

  SvaraRadera
 5. Åh, wow, en så vacker sjal!!!! Lyckliga du som får ha en sån i din ägo!!=0))

  SvaraRadera