söndag 25 juli 2010

Sommarutflykter och kaffemuggsvärmare

Vi har varit på några roliga sommarutflykter, bl annat till Lasse Åbergs museum i Bålsta. Det är något av en nostalgitrip om man hör till generationen som vaknade upp till Sommarlovsmorgon med Trazan och Banarne. Djungelkojan finns uppbyggd inomhus för barnen att leka i, museet självt rymmer Åbergs Disney-samling, och kaféet har god mat för schyssta priser. Väl värt ett besök, således. Och man kan köpa den roligast disktrasan någonsin där, jag höll på att skratta ihjäl mej. Roligare än så här blir inte en disktrasa.


Ett annat hett tips för skojig utflykt är friluftsmuseet i Svanberga, Vikingabyn Storholmen, inte långt från Norrtälje. En hel vikingaby är uppbyggd där, med många saker att göra, allt från att baka bröd, tova ull, till att lyssna på sagor och titta på vikingalekar. Vikingarna i byn var väldigt trevliga och söta! Speciellt denna dam, hon satt och spann hundull!


Jag låg vaken härom natten och kunde inte somna. Lite olikt mej eftersom jag är en kroniskt trött, utsliten, deprimerad, heltidsarbetande zoo-skötande 70-talist som kan somna när som helst och hur som helst. För att utnyttja den nattliga vakentiden satte jag igång att virka en kaffemuggsvärmare till min sengångare. I dubbel Malabrigo worsted, rester, och med virknål 6 blev det så här klockan halv fem på morgonen. Han har önskat en eftersom det är ett problem att kaffet svalnar för fort när man fikar ute...


Sensommaren och hösten står nu i UFOnas tecken, nu jävlar säger jag bara. De skall bli klara, ett efter ett. Det borde underlätta att garnkontot är slut för länge sedan och kommer inte fyllas på förrän efter nyår, så några pengar till nytt garn finnes icke. ICKE.

2 kommentarer:

 1. Nu måste jag säga att jag tycker att du är lite pessimistisk, det är MINST en månad sommar och värme kvar!!!

  Apropå sömnlöshet, som inte heller jag brukar känna av. Men för några år sen jobbade jag otroligt intensivt och upptäckte till min fasa att jag inte kunde somna och sluta tänka på jobbet på kvällarna. Och det var verkligen traumatiskt ska du veta, när jag i vanliga fall somnar inom 60 sekunder efter att jag lagt mig... I alla fall, jag löste det genom att lura/avleda hjärnan med Soduko, vilket funkade fint, och dessutom blev en synnerligen effektiv prägling (som Pavlovs hundar vet du). Idag räcker det oftast med att ta fram ett Soduko så blir jag nollställd, och som mest tar det typ 8 minuter innan jag somnar... :-D

  Vad menar du, har du belagt dig själv med köpstopp av garn? Jag blir så imponerad, vilken karaktärsfasthet!!! :-D

  Anti-Pippi ja, vet inte riktigt om den blir bra. Har redan upptäckt att sidsömmarna jag gjort (en avigmaska i varje sida), nog blir lite för gles... Men får la' se hur det blir.

  Kände du på hundullen förresten, hur funkar sånt garn undrar jag? Trodde inte hundpäls var av sådan bra kvalitet som krävs!

  Ha det gott, vi hörs! /Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! Nu är jag här - finally :) Finaste muggvärmaren - kanske vore något att sälja på torget när det är höstmarknad? (eller ta patent?!) Usch jag kan inte koncentrera mig ikväll, känner mig olustig inför morgondagen, men men - tjuren måste tas vid hornen!! Och okej, varje gång du föreslår besök på Yll&Tyll i höst och vinter får jag försöka avleda dig då? Mysfika med UFOn istället! :) Kramis på dig vi hörs imorrn

  SvaraRadera