söndag 5 september 2010

På stickfronten intet nytt

Inget stickat att visa upp har jag. Än. Men det sker en viss progress på fyra olika UFO:n, som vardera är ca 90-95% färdiga. Så, snart har jag något att blogga om. Fastän min blogg skulle vara en rolig sysselsättning, så har jag börjat lida lite av prestationsångest. ALLA ANDRA gör så fina saker, så snabbt. Och här sitter jag och trams-stickar ärmar på koftor och tröjor som aldrig blir färdiga. Tröstar mej med att det är tidsbrist. Det är ju inte så att jag har någon som sköter om hemmet under veckodagarna, utan all städ och tvätt väntar snällt på mej tills lördag. I helgen var det dessutom sortering av sommarkläder/vinterkläder och byte av alla sängkläder. Då blir det inte mycket tid över till stickning. Suck.
Funderar på att köpa garn till en Laura cardigan... Mmmmmm, snyyyygg. Stickad i Karisma från Drops tydligen, vem kunde tro det?

Det har blivit kallt också, jag fryser på väg till jobbet, och jag frös i mitt rum på jobbet också. Så jag ringde vår ansvarige vaktmästare som kom upp på studs med en temperaturmätningsmockajäng och konstaterade att jag inte alls hade för kallt och att jag inte alls frös. Tänk så fel man kan ha, där satt jag och trodde att jag frös, men sedan kom vaktmästaren som vet allt och sa att jag inte alls frös. Det är så skönt med människor som vet och kan nästan allt! Vad skulle alla vi andra göra utan dessa oumbärliga människor?

Vem kan gissa vad detta är? Som jag har i mitt hemliga skåp?


Nej, det är inte en sexleksak i trä, som man skulle kunna tro, utan en liten kul svarvad grej från Marocko, med en sådan där lös och snurrbar ring mitt på. Den är väl tänkt som en nyckelring, men den är gjorde i rött cederträ och luktar fantastiskt gott och skall dessutom hålla ohyra borta. Så några dylika blev inköpta i Marocko, och kryddar nu mitt garnförråd. Mmmmmm.

See you later alligator... In a while crocodile!

3 kommentarer:

 1. Hahahaha, jag har bilder, senaste upplagda bilden i min blogglista, och jag nästan HOPPADE när jag såg miniatyrbilden från din blogg! Ja, den var ju... fin! Synd att inte lukten känns!
  :-D
  Hörs
  /B

  SvaraRadera
 2. Anti-Pippi blir nog kanske ok (vill ju inte ta ut något i förskott, va), den är stickad i, hm, Hjertegarn/Blend. Eg är väl Pippis tröja en fiskartröja, tror jag?

  Det är helt ok att du leder, jag är äna glad att jag ens rör mig framåt - har nästan undvikit stickhörnet i soffan bara för att slippa sticka på den tråkiga. Men jag tror jag har tagit mig förbi det värsta nu, hoppas jag i alla fall. :-D

  Källartrappen, alltså nästan pinsamt, men jag gick ut stort med buller och bång, och nu på söndag kväll kan jag konstatera att det blev slipning, målartvätt och grundmålning, punkt liksom. Tanken var ju att det skulle målas åtminstone ett lager med snickerifärg också, helst två. Men men, jag skyller på att jag också har haft taxitjänstgöring i helgen! ;-D Ska faktiskt ge mig iväg ut och hämta 19-åringen i Göteborg om någon timme (dvs ca 8 mil härifrån, drygt 45 minuter enkel resa). Curling-morsan vet du, hon har åkt buss från Stockholm och pojkvännen i ca 7 timmar, då tyckte jag att jag kunde hämta så hon slipper åka buss eller tåg resten av vägen hem. Och så drar det lite i navelsträngen, det är rätt mysigt att sitta i bilen och prata...

  Och så tror jag att jag är helt oförmögen att skriva korta, kärnfulla kommentarer! :-D

  Ha det
  /Blenda

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha.... Du e världens roligaste vännen!!! KRAMAR

  SvaraRadera