måndag 15 november 2010

Progress typ

Det går framåt med min röda Malabrigo kofta, men det kom en födelsedagspresent emellan, som tillsvidare är lite hemlig. Men båda ärmarna på koftan är klara och ena sidans resår. Kvarstår andra sidans resår med några knapphål. Knappar inköpta, det blir sex stycken ill-turkosa.

Idag blev jag glad! På posten kom två anteckningsblock som jag köpt av Jag Blommar. De är gjorda av gamla Wahlströms flickböcker, alltså bara pärmarna. Sedan är det nya fina pappersark inuti, och allt är ihopsatt med en spiralrygg. Blocken är helt fantastiska och jag försvann rakt in i en nostalgitripp när jag fick dem idag. Iiiiiaaaaaa! Tack så mycket Jag Blommar!

Liksom Colin Mr Darcy Firth (se nedan) är Guds gåva till kvinnligheten (och till de herrar som är så lagda), är Linas Matkasse Guds gåva till alla utbrändhetsdeprimerade, allmänt utschasade och heltidsarbetande småbarnsmammor. Det är helt overkligt fantastiskt, hem kommer varannan vecka hela veckans mat samt recept. Jag behöver således varken tänka, planera eller åka och handla mat på ett pestigt köpcentrum invaderat av en miljard andra människor, en övning som potentiellt triggar en panikattack i min hjärna. Super säger jag bara! Att slippa tänka är helt fantastiskt. Jag blir nästan kär i chauffören som kör ut kassen, han som ringer på min dörr, håller fram en kasse mat och säger: "Varsågod!"

Colin Mr Darcy Firth... Mmmm...


Linas Matkasse... På mitt köksgolv... Mmmmmm...


Annat bra som hände idag är att bilen gick igenom besiktningen, nemas problemas. Sengångaren var lite sen med besiktningen, kan man säga, så jag har känt mej helt kriminell som kört runt i en bil som kanske varit belagd med körförbud. Det är ju inte bra alls att göra så, men jag gör så himla få busiga saker, så det kändes nästan befriande. Jag hoppades nästan att en osnuten snut skulle stoppa mej och kolla upp bilen. Men nu är den vardagsdramatiken över och jag kan återgå till mitt ordningsamma normal-jag. Eller så rånar jag en bank.
Inom kort kommer kort (mohaha) på färdig röd kofta och på den hemliga födelsedagspresenten. Som förresten skall överlämnas imorgon... Och som fortfarande inte är klar... Fram med stickorna!

4 kommentarer:

 1. Herregud - är det Mr. Darcy som kommer med maten till dig??!! Och så blir du smal till på köpet - det kan inte bli bättre?! Kan han ta en sväng förbi här också...? KRAAAM min smala lilla gris, vi ses imorrn!! :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för en bra blogg! Vad roligt att du gillar Linas Matkasse! Underbart med chauffören också :) Förresten, om du vill får du gärna hänga med på vår officiella Facebooksida: facebook.com/linasmatkasse . Allt gott! /Mattias, Linas Matkasse

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så bra att du gillade dem!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad snygg koftan ser ut, har länge tänkt på att sticka en kofta men inte kunnat bestämma mig för hur den ska se ut, men din ser ju perfekt ut, har du nåt mönster du följer? Har du sytt på sidresåren? :)

  SvaraRadera