söndag 31 oktober 2010

FO: En mössa till sengångaren

Jaha, jaha, det var värst. Ställde mig just på vågen, och de 6 kg som jag trodde det rörde sig om visade sig vara 12 kg... Hmmm... Så här mycket extra har jag aldrig vägt som "ogravid". Hmmmm... Det var ju lagom roligt, även om jag också inser att det finns värre problem. Och jag har en plan. Imorgon börjar träning och diet och jag hoppas nyckelpigan skall ha kommit i mål i slutet av februari. Jag firar just nu min sista dag i godis-frihet med smågodis och en påse Gott och Blandat och försöker intala mig själv hur äckligt det är med socker och kokta djurben.

Idag har jag varit i Stallarholmen och hälsat på en ny liten människa, det var himla trevligt. Mindre trevligt dock är att våra vägar är helt igenproppade med väglöss; jag fattar inte vad man har för fel när man måste köra 65 km/h när det är 90 km/h??? Fin väg, 9 grader varmt och dagsljus, då håller man 90 om det är 90, basta. Grrrrrr. Min sengångare tycker att jag behöver aggressionsterapi. Om alla människor bara gjorde rätt och inte irriterade mig hela tiden, så skulle jag ju aldrig behöva bli upprörd? På tal om min sengångare, så är han supernöjd med sin nya mössa. Stickad i dubbel Nepal från Drops, stickor 6, drygt 3 nystan totalt och egen design. Tjock blev den, han behöver inte frysa om skallen i vinter!


Man kan bära den så här...


Eller såhär... Jag ber om ursäkt för bilden, det ser ju inte klokt ut, det ser ut som om han ligger på stupstocken och skall få huvudet avhugget. I själva verket har vi jagat ljus här på kvällskvisten, det är ju som bekant vinter och MÖRKT överallt. Jag tyckte det verkade vara ljusast under kökslampan på köksbordet :-)))


Mitt nya husdjur som bara växer och växer... Får jag presentera vår morrande tvätthög :-((

3 kommentarer:

 1. Jag började asgarva av bilden på skrivbordet, fast jag satt på jobbet! :-) Den var grymt bra, bussigt av Sengångaren att ställa upp på den! Tror att det får bli sån vinter som förra året för att han ska kunna ha den, den måste vara tok-varm!

  Den bruna mössan var precis lagom, inte svår och lagom mycket flät-mojs. Jag ska göra en till, i en färg som hon själv väljer - och kanske en till som jag ska ge till min make! Han provade den upp och ner, så det blev som en sån där golfkeps liksom, såg helt rubbat ut! Men kul! :-)

  Jo men det där om jobbet, jag kvalitetsgranskar och beslutar i de andras ärenden, det är jag som sätter mitt namn på deras utredningar. Och då släpper jag ju inte igenom sådant som jag inte kan stå för. Plus att jag är ganska rak och tydlig med vad jag vill, jag har oftast rätt (!?!? inte alltid dock, haha) = jag uppfattas ibland som en finne i röven, typ. Och om jag då skulle sitta och sticka, så tror jag att det skulle krocka i deras huvuden... :-) I alla fall jag förknippar stickning med snälla mormödrar typ!!! :-)

  SvaraRadera
 2. jag hade också problem med väglöss efter vägen i helgen men vi hade +1 grad regn, ishalka och kraftig dimma så lite förståeligt var det när folk körde 60 på 100 väg men jag ville hem och hade bra vinterdäck så då kom min körilska fram fast gubben tycker det är roligt när jag blir arg och pratar med dom andra bilarna, ja ja tur jag bara är arg i bilen...

  SvaraRadera
 3. Ha ha, stackars M! =) Fin mössa... :)

  SvaraRadera