torsdag 9 december 2010

Hemlisar

Jag har stickat på en julklapp, nu är den klar! Snygg, eller hur?

Andra och eventuellt bättre bilder kommer efter jul :-)))

Nu har jag planer på en sjal, har tre härvor fantastiskt mullbärssilke liggandes. Och så sprang jag på Evelyn Clarks design på Ravelry. Köpte mönstrena till Heart to Heart Lace Scarf och Huckleberry Lace Scarf. Båda är helt fantastiska sjalar som jag dessutom kommer att kunna sticka, eftersom vartannat varv är bara räta eller aviga. Jag undrar vad det året heter då jag kan lyckas få till en Bird´s Eye sjal t ex, där det är krusidull-maskor på samtliga varv. Det är så svårt, jag har börjat på en Bird´s Eye massor av gånger, men hur fort det blir ett fel, och det blir det ju då och då, då kan jag inte åtgärda det om jag inte har ett varv någonstans där det inte händer någonting annat än räta eller aviga maskor. Trägen vinner?

Annars händer inget annat än att jag har hållit sjukstuga, är förkyld och hostar som en galning. Vilket inte hindrar att man måste jobba övertid så det står det härliga till för att få ihop allt före jul. Fick dock höra av chefens chefs chefs chef typ häromdagen att vi hade jobbat sååååååååå duktigt allihopa och varit såååååååååååååååå lojala. Hmmmm. Varför känns det som om man har blivit lurad på något sätt?

2 kommentarer:

 1. Duktiga du!! Själv stickar jag på tovade tofflor till maken (och han vet om det :)...

  Ja du... chefens chefens chefens chef - vet verkligen han (eller hon) vad man egentligen gör??

  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Visst är det IRRITERANDE när inlägg försvinner i ingenstans!!! Det har hänt några gånger, så jag brukar kopiera texten jag skrivit innan jag försöker skicka inlägget... (Redig_tjej70)

  I alla fall, jag är väldigt förtjust i Nepal jag med, nu när det varit kallt har det varit grymt bra att ha Nepalkoftan på! (fast det är trekvartsärmar på den, blir lite kallt om handlederna) Har som sagt köpt Lima för att testa, det måste bara ligga till sig lite först.

  Men apropå pepparkakshus - var just idag och kollade på min 2-åriga systerdotters luciafirande (UTOMHUS!!! Gör man så nu för tiden!!! Jag som trodde det var som på mina barns tid, hade tunna finjackan på, ingen mössa och inga tjocka sockar och bara tunna köpefingervantar på, höll på att dö) Min äldsta dotter hade innan firandet hjälpt sin kusin att bygga pepparkakshus och dekorera med massor av socker och strössel osv. Jättefint blev det tydligen. När vi kom hem, fick vi ett MMS från syrran, med en bild på det som var kvar av huset - hunden hade frossat under tiden vi stod ute och frös... (Och åh, vad hon kommer bli kass i magen nu...)

  Så kan det gå! :-D

  Ha det gott,
  hälsar Blenda

  SvaraRadera