tisdag 21 december 2010

Lyckan bor...

... definitivt i en västerbottenostpaj! Ljuvliga lilla paj, absolut sprängfylld med kalorier. Kalorierna borde nästan fälla ut i kristallform tycker man; massor med smör i pajskalet, samt vispgrädde, ägg och 400 g outstanding västerbottenost som fyllning.... Sedan skall den självklart serveras med 34% creme fraiche (inga skit-light produkter här inte), rom och en dillkvist (man får inte glömma grönsakerna!). Mmmmmm. Kommer att gå raka vägen till kranskärlen och klogga igen :-))))

Det går framåt med min nepal-tröja! Snart är det dags för ärmarna. Jag har stickat sidor och bakstycke i ett, för att undvika sidsömmen. Ärmarna kommer att stickas samtidigt på Knit Pro rundstickor med magic loop. Och ja, vi är mycket stolta över vårt pepparkakshus!

Hoppas kunna sticka massor över jul och mellandagarna, eftersom jag faktiskt har semester från jobbet. Semester från jobbet innebär att man bara måste vara där ibland och inte 8 timmar per dag, samt att man måste kolla email två gånger om dagen. Väldigt avkopplande. Not. Imorgon blir det iallafall knäck (lakrits- och klassisk), köttbullar och lite bröd. Och lite jobb. Och en sista julklapp. Sen så!

2 kommentarer:

 1. Brukar märkas att västerbottensostpaj är fet, när man skär i den och det liksom rinner fett där man skurit. Men när det är fett så kommer ju alla smaker till sin rätt, mums!

  SvaraRadera
 2. Jag har precis lärt mig att tycka om västerbottenpaj! Jag gillar ost, men tycker att det oftast är väldigt mycket smak i typ västerbotten eller cheddar och då blir det lite ”mäktigt” för mig. Men i somras blev jag bjuden på västerbottenpaj i precis rätt sammanhang och med rätt tillbe-hör, och det var rasande gott! Så jag har fått receptet nu.

  Vad du hunnit långt med din Nepal! Hos mig händer det inte mycket, håller på med halskra-gen nu och har sen ärmarna kvar. Låter härligt att kunna sticka båda armarna på en gång, det kanske får bli mitt projekt 2011, att lära mig magic loop?

  Annars har jag hastigt och lustigt börjat sticka pippitröjor igen, storlek 100 cl den här gången så det ska väl gå fort. Och i lite tjockare ullblandning (maskintvättbart), så kanske att jag har lyckats göra klart dem till nyår kanske, då jag ska träffa mottagarna… Får se hur det går med det där!

  Ha det gott, hälsar
  Blenda

  SvaraRadera