lördag 25 december 2010

Progress och en julpyntad orm

Det går framåt med Nepalkoftan. Det blir onekligen lite sticktid nu när det är härligt jullov! Fram- och bak är klart och stickat i ett stycke. Tänker blocka detta stycke innan montering, vis av tidigare problem med att blocka monterade koftor.

Ärmarna är på G, jag stickar båda samtidigt med magic loop. Avskyr man strumpstickor och att sticka en ärm åt gången, så är magic loop lösningen på alla problem. Toppen är också att det blir lätt att sticka ärmarna som de tunnlar de är, två långa sömmar mindre att sy vid montering, great!

Här är våran fina Chihuahua bergskungssnok Fire, julpyntad med rött sidenband! Ja, jag vet, ormar är solitära, bryr sig inte om människor, vill inte bli pyntade... Fast just Fire verkade inte bry sig nämnvärt om att bli julpyntad.

God Jul och Gott Nytt År till dej också Bitte, och din familj! Just nu står Nyckelpigan lite stilla, det är ju jul! :-))))

In English
Some progress has been made on my Nepal-cardigan, back and fronts are finished. Arms are on their way using magic loop technique, a technique that makes life a lot easier, especially if one does not like dpn:s. Mum´s little baby, our snake Fire, was decorated for Xmas with a red silk ribbon. He did not mind :-)))

1 kommentar:

 1. Ok, andra försöket att skriva ett inlägg idag... det förra försvann i cyberrymden.

  Jag tycker mössan är jättefin, men det är som du säger, svårt att visa både fint melerat garn och fint stickmönster samtidigt. Tycker dessutom ofta att fint färgade garner är finast i härvan, det blir sällan fint uppstickat..

  Tvättade min uppifrån-nerkofta som är stickad i Nepal häromdagen, och ATTANS vad det luktade!!! Trodde det skulle försvinna efter första tvätten, men det luktade så att familjen började leta efter hårfärgningsmedel, för det var ungefär så det stank...

  Jag ska jobba i mellandagarna, men sen, efter nyår, då ska jag vara ledig i 10 dagar och det ska bli så skönt! Förhoppningsvis är vi friska då också, jag och äldsta dottern är lite förkylda.

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera