måndag 25 april 2011

Våga vägra provlapp

Jag stickar inga provlappar, så är det med det. Det är så himla syslöjd-högstadiet att sticka djävulsk provlapp. Hur fort man skulle sticka eller sy något på högstadiet var man tvungen att göra någon nedrans provlapp. Jag avskyr provlappar. Inte för att det inte vore informativt ibland, men jag vågar vägra provlapp helt enkelt. Man vill ju komma igång med projektet innan man hunnit tröttna... Därmed blir det inte heller något med min tänkta Francis Revisited i mysiga Margaree garnet. Enligt banderollen skulle stickfastigheten vara 13 maskor och mönstret ville också ha 20 varv. Jag lyckas få 16-17 maskor och typ 23 varv med rekommenderade stickor. Suck. Skulle allt lösa sig med stickor 7 mm istället för 6 mm? Någon som kan våga sig på en intelligent gissning? För nu har jag redan repat upp hela oket som jag hann sticka innan jag kollade hur det stod till med varv och maskor och jag är redan less på hela idén och kan definitivt inte tänka mej att sticka en provlapp. Absolut inte.

Kanske skulle jag börja på en hysterisk sjal istället, av detta mysiga burr som jag köpte på Gotland (hos Kvinnfolki)?


Annars var det bra fint på Gotland så här på vårkanten, det fanns små nyfödda lammfiléer som skuttade runt överallt; de är bra söta, filéerna :-))))

I Visby finns Boel Olasion som har finfina saker. Slog till på en mössa, stickad. Man får köpa färdigstickade mössor. Man får. Jag kan annars få för mej att kläder som jag kan sticka eller sy själv, får/kan jag inte köpa. Daah.


Kunde inte låta bli att le åt ett utdöende gatubrunnslock i Visby. Så tjusigt. Fotade det med min iphone :-)))))


In English
I continue to buy yarn, but it seems I am incapable of finishing any of my ongoing projects. Sigh. Gotland was nice, Easter offered early spring weather with sun and reasonable warm winds. I invested in a new knitted hat and watched the lambs run around in the fields.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag önskar jag kunde säga som du, att jag vägrar provlapp. Inte för att jag brukar sticka provlappar, utan mer för att i mitt fall handlar det till syvende och sist om att jag är så himla LAT!!! Och jag måste ju säga att jag tycker att det är rätt mycket häftigare att våga vägra, än att bara vara lat... :-)

  Jag vågar mig inte på någon gissning, men jag tror nog att jag hade testat att gå upp till 7:or.

  Vad mysigt det låter att vara påskledig på Gotland! Och vädret har ju verkligen samarbetat (har det väl även på Gotland, va?).

  Jag hoppas och tror att du inte har rätt, om höst imorgon... Däremot funkar jag på samma sätt, har funderat på att ta ledigt den närmaste veckan då det sägs vara fortsatt fint väder, för jag tror att det kanske blir regnigt hela sommaren bara för det har varit så fint nu! Någon sa att det är typiskt svenskt att tänka så? Jag tycker bara att det handlar om erfarenhet... Men nej, jag har 5 veckor semester i augusti, så då ska det vara fint i alla fall har jag beställt!

  Ha det gott i våren!
  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Haha du är rolig du!! Skuttande lammfiléer... Haha! Och finaste Gotlandsmössan och garnet köpte du - sååå najjs.... :)

  SvaraRadera