lördag 11 februari 2012

En lördag i februari

Det går framåt med min gråa Yll och Tyll tröja. Jag har börjat med ärmarna, stickar med magic loop förstås. Rowans Cocoon är härligt att sticka med, ett riktigt toppen-tjock-garn.

Magic loop, I like!
Färdigt fram-och backstycke, stickat nedifrån och upp och med raglan.

Egentligen borde jag vika tvätt, den morrande tvätthögen har nog aldrig varit högre eller mera kompakt. Kanske ett uppdrag för Sengångaren imorgon. Skall ställa klockan så att han kan gå upp vid 6-tiden och ta hand om tvätthögen. Det blir bra. Anledningen till denna misär är att jag varit krasslig, typ influensa. Och när Zooskötaren går ned för räkning, ja, då stannar hela världen. Visst är det konstigt?

Morr morr, säger tvätthögen.

 En semla säger man ju inte nej till en lördagskväll som denna, dessutom behövde vi uppmuntra aporna lite grand. Stor- och Mellanapan har nämligen varit och gjort diagnostiska prov hela dagen på en ny skola de skall börja på till hösten. Är inte helt nöjd med den kommunala skola de gått på hitintills, så nu frångår jag min ideologi och byter till en friskola. Hoppas på ordning och reda. Studiedisciplin och ro. Själv byter jag ut min semla mot min lunch, eftersom jag håller på att gå ned i vikt (och ja, det går bra, -4 kg på en månad). En manlig kollega på jobbet upplyste mig härom veckan om att jag gått och blivit fet. Får man säga så? Mannen ifråga är ju inte världens vackraste själv, utan ännu en 40-talist gubbe...

Grädde är gott.

1 kommentar:

  1. Den där semlan ser lite arg ut, vass näbb och flödande fradga. Attack är sannolikt bästa försvar :-)

    SvaraRadera