fredag 21 september 2012

Att ha sina favvoställen

Mitt i Simrishamn ligger Apotekarns trädgård, en trädgårdsbutik med Medelhavs- och norra Afrika tema. K
Finfin keramik och inredning och inspirerande växter hittar man här. Som mer eller mindre frälst i Marocko och speciellt Marrakech, var det underbart att komma in i deras affär och återuppleva alla fina färger och mönster. Jag slog till på ett bord, som måste skickas hem eftersom vi flög. Nästa gång blir det bil. Med släpvagn.

Apotekarns Trädgård.
En fontän för badrummet?
Keramik som väcker härliga minnen.
Äpplen, äpplen, äpplen och åter äpplen.

Igår blev min EZ Baby Surprise Jacket klar, men så repade jag upp den sista 5:e delen igen, för jag vart missnöjd med ett par maskor som jag hade plockat upp. Försöker komma bort från perfektionismen, men detta är en kofta som skall ges bort och då skall den banne mig se fullständigt optimal ut. Annars får jag ångest :-)))) Denna babykofta är bland det roligast jag stickat. Kommer att sticka massor flera, så hoppas mina yngre vänner fortsätter att yngla av sig. Sedan blir man kanske farmor någon gång. Om det vill sig väl och om man har tur. Bilder på koftan kommer!

Roar mig med att följa Cirkus Lambertz i media. Jag tänkte hur jobbigt det måste vara för honom att gå ut, alla som måste stirra på honom och tycka han är helt skogstokig och hur han måste skämmas när han skall köpa sin mjölk på Konsum. Men sedan förstår jag av hans uttalanden att han helt saknar verklighetsförankring och att han inte alls skäms, för han har gjort RÄTT och den som har gjort RÄTT behöver inte (uppenbarligen) ägna sig åt eftertanke, eller för den delen, vara rädd att förlora sitt jobb. Hmmm, ja, nu är det ju så att det händer både nu och då att människor förlorar sina jobb, fastän, eller kanske just därför att, de gjort "rätt". Sedan verkar det ha gått honom förbi att han skall försvara rättsprocessen snarare än sig själv. Åh, vad det blir svårt att ha något som helst förtroende för HD ever again. För kanske håller de andra nissarna i HD på likadant som Lambertz när det gäller faktagranskning? Ber i email att den polis som skötte ärendet faktagranskar sig själv, eftersom man själv inte orkar gräva i papprena och skaffa sig en egen åsikt? En objektiv, opåverkad och icke jävig åsikt?
Ibland ser jag Lamberts själv i egen hög person susa ned till järnvägsstationen på sin cykel. Utan hjälm. Vore jag hans fru, skulle jag införskaffa både kam och schampoo till honom. Men det är jag det.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad jag längtar till vår Malmö-helg i oktober! Tänkte ta med maken på en tur norrut/österut också, när vi ändå är där nere... Det blir väl kanske inte trädgårdsbutiker för oss, vi ska dit i slutet av oktober, men mysiga fikaställen kommer det definitivt bli!

    Idag har jag varit på en väns disputation, och det var riktigt spännande och roligt! Det har varit en sanslöst snabb vecka det här, redan lördag imorgon! Känns som om det är en sådan tid på året, när det går fort och händer mycket... Hoppas det blir en lugn period innan det blir julsnurr också :-o

    Nu ska jag gå och röra ihop lite deg till frukostbröd! Ha det gott/Blenda

    SvaraRadera
  2. Fina, fina bilder...och fina fina äpplen! Och kul att koftan är klar - vill se bild!

    SvaraRadera