onsdag 24 april 2013

Nanook 2.0

Jag stickade som sagt om min första Nanook i en större storlek. Det gick bra, jag led inte fruktansvärt under tiden... Det första exemplaret blev helt enkelt för förlitet. Och det går inte att blocka en Barbie-bikini till ett armétält för 20 man. Även om man väldigt gärna vill. Men Nanook 2.0 blev bra! Jag är mycket nöjd och glad! :-) Stickade med 4 hg Heavens Hand. Garnet är 100% fårull och är himla härligt att sticka med. Och mjukt och fint mot kroppen. Nu hoppas jag bara att det håller sig i längden också, vik hädan noppor!
Måste också säga att mönstret var extremt genomarbetat. Vilket gör att jag gärna stickar mera från Heidi Kirrmaier. 

Men jag är ju så snygg. Typ filmstjärna.
Bak bred som en ladugårdsdörr.
Rätstickad på sidorna.
Mönstret kallas Bear foot och var enkelt att sticka. Blev fin krage, tycker jag. Framsidorna kantades med en i-cord.

5 kommentarer:

 1. Din Nanook är sååå snygg!
  Jag stickade en kofta i Heavens hand för några år sedan. Mysigt garn att sticka i och koftan, som är välanvänd, är fortfarande väldigt fin.
  Härligt att mönstret är bra, jag är sugen på både Nanook och Vitamin D...

  SvaraRadera
 2. Åh, hej, nu har jag visst missat flera inlägg hos dig igen!

  1. Du är superfin, jag håller med.
  2. Nanook 2.0 är underbar, och jag gillar verkligen det där melerade garnet. Måste testa. Koftan passar dig jättebra.
  3. Jag hoppas du inte antyder att det skulle vara något fel på bred rompa! Du har en kvinnlig fin kropp, och seriously, ser du som trebarnsmor inte hellre ut som en fräsch kvinna i dina bästa år, än som en modell med pojkig och spinkig kropp? (Och nej, jag är inte på något vis politiskt korrekt...)

  Det där med frihandsprojekt, det är mest pga tvång vettu. Jag är TVUNGEN att göra något åt mitt gigantiska garnberg (så jag kan handla nytt!), och jag har oftast inte tillräckligt för att göra ett helt projekt, och så hittar jag inget mönster som precis passar garnet. Och dokumenterat lat som jag är, så orkar jag inte hålla på att räkna om och göra stickprover och hej och hå, så då letade jag i detta fallet upp ett tröjmönster och skrev av måtten i den storlek jag ska göra och så bara kör liksom. Det är ju inte säkert att det funkar sen, men då har jag ju i alla fall gjort åt på garnet!

  Eddies roligaste tror jag var när han hade en utläggning om dressyrhästar! Han har ju ett helt underbart kroppspråk, inga våldsamt stora rörelser, men SÅ talande! Jag hade inte tänkt på det innan du nämde det, men du har rätt, han kör inte med underlivshumor. Befriande. Sen hade han som tema rätt igenom showen att driva med facism, och det är ju rätt tacksamt och kul! Vi käkade i en restaurang i arenan innan, men det var bara ok, vi hade kunnat hitta något bättre. Men det var ju nära i alla fall! :-)

  Ha det gott! /Blenda

  SvaraRadera
 3. Och vad fin du är i mörkt hår förresten! :-)

  SvaraRadera
 4. Tjusig - både du och Nanook! ;-)

  SvaraRadera
 5. Wow!!!

  Så snygg den är! färgen, mönstret, passformen - ALLT!!!

  Kan mycket väl förstå att du stickade om den, för den var verkligen värt allt arbete!

  och japp, visst sjutton ser du ut som en filmstjärna. Fattas bara annat:)

  SvaraRadera