söndag 28 april 2013

Zooskötarens nya bebis - Rossi

Sedan jag var 19 och såg Rom för första gången, har jag velat ha en Vespa. En sådan där cool. Så man kan glida runt och lite nonchalant lyfta handen till folk man känner, och ropa Ciao! Som Eddie Izzard...  Men sedan blev det inget motorcykelkort. För korta ben (inbillade jag mig), för klen, för upptagen med annat. Men så vart jag ju åter i Rom för ett par månader sedan och insåg att jag bara måste ha en Vespa. Så då blev det en, i form av en EU-moped (Nej mamma, jag har inte trimmat den. Inte så mycket, iallafall...). Lite retro sådär, och hon heter Rossi! :-)))) Och vi skall ta härliga söndagsturer hon och jag!

Rossi bor i köket. Just nu. Men inte sen.
Matchande hjälm från Vespas Gran Turismo serie. Såååååå snygg.


Runt virknålen nytt garn från Rowan, Softknit cotton. Underbart mjukt och skönt. Är kabelspunnet och light worsted. Skall bli en sommarhatt till en väldigt speciell liten tös.

6 kommentarer:

 1. WOW!! Sååå snygg Rossi är!!! Det kommer bli många härliga turer, kan jag tänka!!

  SvaraRadera
 2. Bra att du har förverkligat din dröm! Ha det skönt på alla kommande turer!

  SvaraRadera
 3. Snygg! Jag ska också skaffa en moppe när jag blir stor, vilket inträffar ungefär samtidigt som sonen och hans eventuella syskon kan klara av att ta sig till och från skolan själv. Minimum 10 år framåt i tiden med andra ord...

  Såg du förresten Eddie när han var i huvudstaden för ett par veckor sedan? Det gjorde jag :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte vara så intresserad av motoriska fordon men... Så härligt rödglänsande och med snyggehjälmen till - lite avis blir man! :D

  SvaraRadera
 5. ÅH!!! JAG ÄR SÅ GRYMT AVIS! JAG VILL OCKSÅ HA EN MOPPE!!! Så himla fin den är! Och det är ju så roligt att åka moppe... Tror aldrig jag skrattat så mycket som jag gjorde när jag övningskörde med äldsta dottern när hon fyllde moppe, ibland var vi tvugna att stanna bara för att vi inte fick luft pga allt skratt! Jag ska också ha en har jag bestämt (måste bara hitta på ett bra användningsområde. Fast nu känner jag att det borde räcka att jag vill ha en och faktiskt har råd???).

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också vilja ha en sådan:) den är verkligen jättefin!! så precis som flera andra kommentatorer är jag en smula avundsjuk:)

  SvaraRadera