fredag 16 augusti 2013

Hemma - där man har sitt garn

Många orter har skyltar med 'Välkommen till XX'. Lite speciellt så i norra Sverige, har det tyckts mig. Men i min stad står det också 'Välkomnen hem'. Och det känns riktat till mig och min hjärterot varje gång jag kommer just hem, efter att ha varit ute på något spännande äventyr. Jag tycker om att bli önskad 'Välkommen hem'. Blir glad varje gång :-))

Hemma.

2 kommentarer:

 1. vilken fin skylt!

  min spontana tanke var att det antagligen är det en kvinna som är ansvarig för den skylten. men det kan ju ha varit en man också:)

  men vem det än är, så känns det omtänksamt:)

  SvaraRadera
 2. numera har jag fått upp farten när jag stickar med två färger, så det går nästan lika fort som att sticka med en färg. men jag vill verkligen framhålla att det tog lååång tid innan jag blev lika flink med två färger som med en!

  det finns bara ett sätt att bli snabb med två färger samtidigt, och det är att öva - mycket! först gäller det att få till tekniken med att hålla garnet, och då kan jag passa på att nämna att det finns ett otal sätt att hålla garnet - alla lika bra så länge det funkar för en själv!

  och så fort man har fattat tekniken så är det faktiskt enklare att sticka tröjor, eftersom man då stickar på en rundstickor. att sticka vantar/mössor är faktiskt jobbigare, eftersom de flesta stickar det på strumpstickor.

  och jag kan säga det igen, det tog mig en vante och en halv, innan jag fattade tekniken, dvs hur jag skulle hålla garnet, så att det funkade för mig.

  så ge dig själv tid att verkligen prova olika sätt att hålla garnet tills dess att du hittar ett sätt som känns bekvämt för dig! och när du har gjort det - då är det bara att "köra på":)

  SvaraRadera