torsdag 17 oktober 2013

Gott och blandat

En länk till "Easy knitted plaid" fann jag hos Knitted Bliss. Helt genialiskt tycker jag! Man lägger in ett par aviga maskor, och sedan, med hjälp av en virknål, lägger man i efterhand in en rad med släta och räta maskor. Asså stickning... Man kommer aldrig att  sluta förundras över hur många smarta lösningar och finesser det hittas på. 


Så supersmart. Tänker pröva på en disktrasa.

Något som sannerligen inte var lika genialiskt var författarinnan Helen Fieldings kreativa drag med nya och tredje boken om Bridget Jones. Hon har nämligen låtit Mr Darcy avlida. Mr Darcy är DÖD! DÖD!!! Hur tänkte människan??? Det är ju själva behållningen av alltihopa att Mr Darcy finns med i handlingen. Och att han vid eventuell filminspelning gestaltas av Colin Firth. Annars är det ju totalt bortkastat alltihopa. Åh, värdelösa bok och värdelösa Helen Fielding. Ja, jag tänker sannerligen INTE läsa tredje boken. Som för övrigt har fått mördande kritik av i princip alla engelska tidningar. Hahahahaha. Mohihihihi. Det kan du ha hemska människa som dödat Mr Darcy.

Ja tack.

Har har fått en bok av en vän. En helt underbar stickbok!!! Heter Woodland Knits av Stephanie Dosen. Och jag vill sticka nästan allt i boken för det är så gölligt, smart eller bara supercoolt. Dessutom är beskrivningarna och hela layouten väldigt tilltalande. En mysig bok helt enkelt. Gillar. Således är det bokens fel att jag beställde garn för 700 pix från England och Cucumberpatch i veckan. Lite Rowansgarner som jag inte hittade på i Sverige. Japp, så att... Vem har tid att förvärvsarbeta?


Älgmössa - ett måste i höstgarderoben.
Fina fjärilsvantar.
Bästa rävboan.
Rödluvan.
Funkar som sjal också.
Tingeling.

Men vad håller jag på med i stick-väg nu då? Jo, på listan finns:

1. Olles Brorsa
För fjärde gången har jag nu lagt upp och kommit en bit på väg med mössan till min bror. Som klagar alltmera högljutt att han fryser om huvudet, och var är hans nya mössa? Jag vart tvungen att byta garn, igen. Nu stickar jag med ett 100% merino, superwash, från Debbie Bliss (Rialto, 4ply). Funkar hyfsat, men jag är inte 100% nöjd. Både Sandnes Lanett Babyull och Regia Angora Merino noppade sig och tovade sig medans jag stickade, och det är ju bara too much. Alltså, skall mössan se fem år gammal ut när den är nystickad? Avskyr noppgarn. Även garnet från Debbie har tendenser åt det här hållet, men jag kan inte byta garn en tredje gång. VARFÖR blir det så, varför håller vissa garner på att noppa sig medans man stickar med det? Mössan har första prior nu, men det tar tid. Har svårt att få flyt i en avig, en rät och dessutom är det stickor 2.75 mm. Svart garn, man ser ingenting. Avgrundstrist stickning, men jag älskar min bror, så...

Det här blir bra. Typ.

2. Liten kofta till en liten människa. Det är en typ omlott-kimono-kofta. I 100% merino från Koigu. Inga tendenser till nopp eller tov så långt ögat kan nå. Vansinnigt dyrt (sock)garn dock, total garnkostnad för babykoftan är ca 400 pix. Har lekt med tanken på att sälja den. Går det att sälja en kofta till en 3 månaders baby för 400 kr? Folk köper ju kläder till bebisar på Polarn för mycket mera? 


Bara ärmar kvar.

Japp, den är nästan klar. Tappade lite fart vid fickorna som fick göras om för många gånger. Men, men, men. Nu är den klar. Nästan. Skall sy fast lite fick-kanter och sedan lite pyssel vid ärmarna. Blocka och sedan klar. 

Harvest Moon.

Tror jag gått och blivit en kombi av orm-gerbil- och kattmänniska... Och sötnos-Darcy har verkligen hamnat i rätt hem. Han älskar garn. 


Ett tuggat garnnystan funkar som huvudkudde.

Handlade lite mat igår. På golvet i butiken hade de pyntat med dessa små klistermärken. Är det bara jag som liksom typ alltså, tyckte lite roligt?

Lingon?

5 kommentarer:

  1. att virka - om jag säkrar steekar så gör jag det genom att virka en kant - precis som på bilden. men att göra det också för att smycka ut det man har stickat - det är väldigt smart! det skulle kunna bli hur snyggt som helst!

    jag har också förälskat mig i stickböcker och velat sticka allt i den! och den här boken var ju väldigt söt - så det skall bli kul att se vad du väljer att sticka från den:)

    instämmer till 100% på det där med noppgarn! jag har blivit bättre på att undvika sådana garnsorter, men senast blev jag djupt besviken när ett helläckert, dyrt sockgarn såg urgammalt ut efter första tvätten:(

    prova att lägga ut koftan på blocket - det borde ju gå om du trycker på hur exklusivt det är med en handstickad babykofta i lyxgarn:)

    darcy ser väldigt nöjd ut med livet:)

    japp, det är roligt när lokalbutiken pyntar lite extra:)

    SvaraRadera
  2. Å NEJ HAN FÅR INTE VARA DÖD, FÅR INTE!!!!!!!! Dumma, dumma Helen Fielding, kommer inte läsa den boken. Punkt.

    SvaraRadera
  3. Haha, men du vet, du kanske kommer att älska dina Spectra! Smaken är som baken, sa alltid mamma!

    Hjärntrött, you name it! Och det luriga är, att jag inte har fattat det förrän typ I förrgår, att jag är apstressad och supertrött... Apropå att glömma ungar; under den mest hektiska tiden när jag studerade (samtidigt som jag jobbade typ 40 % och roddade vardag med en 5-åring och en 8-åring inkl alla deras aktiviteter, och maken jobbade tvåskift = varannan vecka själv med allt), så hade jag dessutom lyckats anmäla mig för att vara klassförälder och tillsammans med ett par andra mammor hålla i insamlingen av pengar till skolresan. Vi träffades hemma hos mig (inkl obligatorisk fika förstås), och planerade, fast jag eg var helt upptagen med en inlämningsuppgift till skolan. Och efter en stund ringer telefonen, och det är min yngsta dotters gymnastiktränare, som undrar om jag har tänkt komma och hämta Ella? Gymnastiken slutade för 40 minuter sen... Och den där otäcka känslan, att jag inte ens hade en susning, brrrr, läskigt! Och vilken FANTASTISK mamma jag kände mig som, när jag kastade på luren och sprang ut genom dörren, hojtandes till klassmammorna - kommer strax, ska bara hämta "en grej"!!! Nä, jag kände mig inte dömd eller så, inte nåt... :-) Tur det var en period i livet, jag hade antagligen blivit tokig om livet ALLTID var så där!

    De där halvvantarna med fjärilar, de är ju helt underbara! Undrar om jag inte måste göra något liknande. Och den där lilla omlottkoftan du gör, vilket fint garn det ser ut att vara. Jag tycker att det är så himla svårt med "mönstrat"/melerat garn. Det är jättefint när det är lite grann, men om det blir för mycket så gillar jag det inte, då tycker jag att det blir grilligt. Men det där ser helt lagom ut, och det kommer verkligen till sin rätt med rätstickning. Älskar verkligen rätstickning! Klart du kan ta en femhundring för koftan, minst!

    Det ska bli spännande att se Stora Djävulskoftan på, tycker den så här långt ser himla mysig ut!

    Ha en bra helg! /Blenda

    SvaraRadera
  4. En så rolig teknik - att virka in garn, så där efteråt! Det har jag aldrig sett förut! Tur att du har en Mr Darcy hemma nu, när den andra faller bort. Visserligen i kattform, men icke desto mindre söt!!

    SvaraRadera
  5. Trots upprivning så är du himla flitig - en hel del som snart blir klart!
    Verkar som fyrbeningen sover väldans gott och har söta drömmar där vid nystanet!! ;-)

    SvaraRadera