lördag 23 november 2013

En Zooskötare har fått en Sunshine award


Jag har fått en Sunshine Award från Knit by Heidi! :-)))))
Reglerna är följande:
- Använd Sunshine Award loggan i inlägget.
- Länka till den som nominerade dig.
- Skriv 10 saker om dig själv.
- Nominera 10 bloggare som inspirerar och förgyller tillvaron i bloggvärlden.
- Lämna en kommentar på dessa bloggares sida.

Ok, 10 saker om mig!

1. Jag gillar att resa. Jättemycket. Att resa töjer mina mentala gränser och motarbetar fobier. Om jag inte reste skulle min värld långsamt krympa och jag skulle tillslut bara vilja bo i en madrasserad och ljudisolerad liten skrubb.

2. Jag gillar godis och choklad. Jättemycket. Och Cola och chips och ostbågar. Och nötter. Och kex och kakor och bullar. Tårtor och glass. Därför bantar jag också konstant.

3. Tidigare gillade jag inte djur så mycket, om de inte låg tillagade på min tallrik. Nu kan jag tänka mig att äta mindre med djur (=kött) och istället har jag blivit med flera husdjur. Tidigare var jag inte så förtjust i människor heller, faktiskt. De flesta människor är jäkligt jobbiga. Men så har jag med åren faktiskt träffat på en och annan människa som är ok. De flesta av dessa är dock män märkligt nog. Det är Guds ironi att jag är totalt omringad av män i mitt liv, eftersom jag verkligen inte gillar män.

4. Jag är lite av en typ A människa. Kort stubin. Som tutar på minst en galning i trafiken varje gång jag kör bil själv. Folk är verkligen idioter i trafiken och en del tror dessutom att de skall tränga sig före mig. Men. Det. Går. Inte.

5. Jag gillar True Crime böcker. Gillar att läsa om lik, skelett och läskiga styckmord. True Crime böcker med många autentiska bilder i är bäst. Älskar Leif GW Persson också. Om hans fru lämnar honom får han bo hos oss. Det finns alltid plats på zoo:et för ett djur till... :-))

6. Älskar Colin Firth också. Och George Michael.

7. Jag gillar rättvisa. Problemet är att livet och världen inte är rättvis. Så jag är ganska så upptagen mest hela tiden med att försöka göra livet rättvist. Mest för andra, ibland också för mig själv. Det är rätt jobbigt och tar mycket energi. Lite av en grottekvarn.

8. Jag älskar Japan. Japan har tagit mig med storm. Två långa resor har vi lyckats få till och jag bara älskar det mest med det landet. Det är så skönt att få känna sig uppriktigt omhändertagen, för det gör jag som gäst i Japan. Det enda som kan störa mig är att japaner cyklar ohämmat på trottoarerna och de röker jättemycket, överallt. Och att de äter allt på djuren, typ knaperstekta senor och friterad grislunga.

9. Jag gillar inte att bada i typ kalla hav och kalla bassänger. Jag badar bara om det är minst 28 grader varmt i vattnet. Fryser jämt, sommar som vinter, och måste alltid vara i solen. Därför ger jag inte så mycket för vårt svenska klimat... Nu t ex vore det ju läge att gå i ide. Avskyr vinter och snö. Och skidor och skridskor. Avskyr vintersport. Avskyr egentligen sport rent generellt.

10. Jag älskar att sova. Och vila. När jag inte är med aporna, jobbar, läser, reser eller stickar, så sover jag. När jag är ledig så sover nästan 24 timmar om dygnet.

Åsså 10 nya nomineringar av bloggar jag läser och blir glad!

Why keep to one project?
Tålamodspåsen
mc-chick som sticks
Mams mums och mys
Sticka - på landet
Emmas dagar
Queens mudd
Stina
med nål och tråd
Blendas betraktelser


2 kommentarer:

 1. God afton!
  Tackar ödmjukast för awarden, det är minsann en ära! Har faktiskt ägnat senaste 20 minutrarnanana åt att kolla in de blogger jag inte kände till, det var ett par stycken I alla fall!

  Tackar som frågar, det går ganska ok med den gråa tröjan. Tror jag. Jag kanske drömmer något i natt, så jag måste göra om igen... :-) Det känns åtminstone som om det KAN bli en favvotröja, men det beror väl på hur ärmarna vill bli.

  Jag tänkte jag ska baka lussebullar imorgon! Insåg helt plötsligt att det ju är första advent nästa helg (och detta var när jag var ute och åkte häromkvällen, och blev smått irriterad över några galningar som redan satt belysning i granen i trädgården - men det är ju faktiskt inte så himla för tidigt!) Och så har jag gett order till godismakarna i familjen (framför allt äldsta dottern, men även den yngsta - om ingen annan gör hennes favoritgodis....) att börja planera vad de ska göra och skriva upp ingredienser på inköpslistan! Så det blir nog ok med det vad det lider.

  Strikk var en härlig garnbutik - men då får du tänka på att jag har i stort sett inte så mycket att jämföra med. Garnbutiken här i min lilla stad, är inte särskilt välsorterad, och innehavarna är förmodligen ett par utbrända damer som sadlat om och inte tycks ha så värst stor koll (det är förresten det jag ska göra när jag blir utbränd också), och de är rökare!!!, så garn köper jag inte där i första taget, då får det vara riktigt, riktigt nödfall.... Jag menar bara att allt är relativt. Men jag gillar verkligen deras hemsida skarpt, de får stickat att se "fashion" ut, istället för "hemslöjd". Nu har jag verkligen inget emot hemslöjd i och för sig, men det är olika användningsområden.

  Etsy är spännande! Har aldrig handlat än, men det är bara en tidsfråga. Finns fantastiskt fina smycken tex, och så skulle jag vilja ha lite fina knappar tror jag. Och så finns det mycket fina tavlor, behöver nytt sånt nu när vi snart ska göra i ordning vårt vardagsrum.

  Ha en fortsatt bra helg! kram

  (och du, det känns himla fint att veta att det finns någon vettig person som är ute och räddar världen åt oss! :-D)

  SvaraRadera