söndag 28 februari 2010

Hon städade ihjäl sig

Jaha, idag kan man sannerligen hålla sig för skratt. Vaknar kl halv två på natten mot söndagen eftersom apornas väckarklocka helt otippat börjar ringa. Ingen av dem vaknar, utan jag får fara upp för att stänga av den, hittar inte avstängningsknappen och måste nästan skicka in fanskapet i väggen, men lyckas tillslut får tyst på skränandet. Somnar om efter en timme eller två, för att bli väckt klockan sex av en lillapa som är ledsen av oklar anledning, han kryper ned i min säng och vi sover någon timma till. Sedan är det söndag morgon! Härligt! Utsövd! Not. Frukost och börjar titta runt i hemmet. Det ser ut som drängstuga, det luktar drängstuga, och jag bestämmer mej för att röja en timme eller så... Viker tvätt, röjer i köket, drar ut mattor på altanen, drar in sengångaren i badrummet och beordrar storstädning, dammsuger alla golv, våttorkar för hand alla golv (vilket påminner mej om att köpa knäskydd nästa gång jag är på stan), röjer apornas rum, bäddar rent i deras sängar. Storapan drar till en kompis, dags för lunch, slår in present till mellanapan för han skall på fest klockan två, skjutsar mellanapan till festen, åker och hämtar lillapan och sengångaren som stannat kvar hemma, kör ut på landet 2 mil för att köpa mat åt Schack och Fire, storhandlar människoföda, åker och hämtar mellanapan från festen, storapan kommer hem från kompis, middagsdags, sengångaren steker hamburgare, mellanapan vill ha blåbärspaj, sengångaren gör blåbärspaj, jag städar köket igen, diskar, kör två maskiner smutstvätt, torkar och viker två maskiner tvätt, matar ormarna, dammar i vardagsrummet, torkar ur kylskåpet, klipper 60 naglar, betalar räkningar... När skall man få tid att sticka? När? När? NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR?

Dessutom har det gått troll i min gråa alpackatröja, har fått för mej att jag inte klarar av något så enkelt som att öka två maskor per 1 1/2 cm i ärmarna, vilket är löjligt förstås. Men stickningen har liksom stannat av med ärmarna halvfärdiga. Och mina kjolprojekt ligger och väntar vid overlocksmaskinen. Önskar nästan att jag skulle trilla och bryta foten lite lätt och okomplicerat, då kanske man kunde vara sjukskriven en vecka åtminstone. Och jag skulle bara sitta i soffan och sticka! :-)))))))))))))))) Bra plan, tror att jag cyklar till jobbet imorgon, så fort jag kan och på all is jag kan hitta för att öka chanserna!

2 kommentarer:

  1. Host host! Så kul har jag, och jag har inte ens hunnit/orkat göra en lätt helg-röj hemma... :-( Men idag ska jag i alla fall sticka lite, alltid något! :-) (Och jag hoppas verkligen att du inte brutit foten ens lite grann! :-D)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du ska prova tå-upp, det var väldigt smidigt faktiskt. Sen var det ju där med hälen, den jag gjorde var inte smidig och blev bara "så-där" utseendemässigt. (Kan ju faktist bero på att jag inte är så duktig också... :-D) Men jag ska fortsätta leta hälbeskrivningar, för det måste ju finnas fler sätt tänker jag.

    Ha en fortsatt bra helg!/Blenda

    SvaraRadera