lördag 13 februari 2010

Nu är jag riktigt sur!

Min hippie-sjal som är blockad och klar har gjort mej ändlöst nedstämd. Jag har insett att mönstret inte alls kommer från Yll och Tyll, inte i första vändan iallafall, utan vad jag har virkat är en Tony-Irving-sjal, Tony Irving från fasansfulla "Let´s Dance"!!! Vad skall jag ta mej till, skratta eller gråta? Mönstret finns publicerat i Land, och Tony själv poserar med sin sjal och ser så himla nöjd och förnumstig ut. Nu kan jag ju inte ha min nya sjal, alla kommer att titta och peka och viska: "Titta där går hon som tror hon har virkat en trendig sjal från Yll och Tyll, medans det egentligen är en Tony-Irving-sjal!". Tänk, så har jag den på mej när jag besöker huvudstaden, och så springer jag på herr Irving och vi bara står där och stirrar på varandra och inser att vi har samma slags av sjal på oss. Det går ju inte. Det är en tragedi alltihopa och jag vet inte om jag kommer att någonsin kunna återhämta mej. Neeeää, jag tror jag får repa upp alltihopa...

Jag har upptäckt att det är ett seriöst problem med Yll och Tylls "copyright-mönster" som man minsann får köpa för skattade penningar... En annan gång hade de bara översatt ett engelskt mössmönster från Ravelry till svenska, och sålde det som egen design. Får man göra så, undrar vän av ordning?

Här är den iallafall (lite mörk bild, missade att fota sjalen de 2 sekunder som solen var uppe och sken på oss idag)...


Och närbild:


Och på moi (ja, håret kort nu, blev avklippt av en galen kines i Kuala Lumpur. Det växer väl ut igen...):


Ja, suck, det är bara att bryta ihop och gå vidare med alla WIPs och UFOs. Sjalen är i alla fall numera ett FO :-))))))))))))

Glad blir man av mellanapan, om man nu inte blir det av Tony Irving. När jag sitter här och bloggar visar de en dokumentär på TV om UK Mini pagets, små flickor i 9-års åldern som sminkas som vuxna kvinnor och deltar i skönhetstävlingar. En liten flicka får sina ögonbryn plockade och mellanapan frågar vad som händer när den lilla flickan skriker till av smärta. Hon får sina ögonbryn plockade för att se söt ut, förklarar jag. Är det viktigt att flickor är söta? frågade jag. Nähä, svarar mellanapan. Vad är viktigt då? undrar jag. Att de lever och mår bra, svarar mellanapan. Han är klok som en bok :-)))))))))))))))

3 kommentarer:

 1. Vad härligt med alla färgerna, det behöver man så här på vårvintern! (Såg du, jag skrev "VÅR-vinter"! Det finns kanske hopp...)

  Du verkar ha osedvanligt kloka barn! :-)
  Hälsar Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej, visst är de snygga namnlapparna! :-D Jag är jättestolt över dem, fast jag undrar lite hur jag ska göra för att sy fast dem snyggt... Vill ju inte att det ska se "bonnigt" ut nu när jag har så fina lappar...!

  SvaraRadera
 3. Tack för dagens skratt :)

  Hittade hit från nån annan blogg men kommer inte ihåg vems och är glad att jag läste lite bakåt så jag fick höra om din Irving-sjal-fobi ;)

  Om det är till någon tröst så räknar jag sjalmönstret som ett basmönster, tror jag virkade en sån sjal första gången i början på 80-talet och det har säkert funnits längre än så.

  Sedan blir det väl kanske "unikt" när man talar om vilket garn och vilka färger man skall ha, då kanske man kan copyrajta det.

  Tror att även att jag sett mönstret hos Drops design/Garnstudio för något år sedan, fast med lite andra färger.

  Hoppas du kan använda din sjal nu när du har mer fakta ;)

  SvaraRadera