måndag 22 februari 2010

Totorototorotototorotorototor

Nu är min Totoro äntligen klar! Det var en hel del virkande, men det var inte svårt alls. Jag använde Drops silkealpacka och virknål 4. Han är ca 30 cm hög, inklusive öronen. I mönstret står det att man skall virka stolpar, men jag körde med vanliga fasta maskor, annars hade han blivit typ 2 meter hög... Mönstret finns här, och för er som inte stiftat bekantskap med Totoro så finns en snutt av orginal-Totoro i den här videon. Vi är en Totoro-frälst familj!

Framifrån och bakifrån och i solljuset:

I Malaysia rådde en viss Totoro-hysteri, och vi kunde inte hjälpa att köpa ett par uppstoppade små (och stora) Totoro:sar med oss hem. Det är ju tur att man har barnasinnet kvar :-)) Här är min virkade Totoro tillsammans med sin nya familj (observera de två små soten längst fram)!


Nu jobbar jag vidare med ärmarna till min gråa alpackatröja. Med lite tur blir den klar nästa helg. Sedan är det dags att åter ta itu med alla UFOn. Och omvandla dem en efter en till WIPs!

2 kommentarer:

 1. Söt, ser ut som någon ur "Digimon" eller vad det nu hette! :-D

  Apropå namnlapparna, så klart att de ska sitta så de syns! Jag funderar på om jag ska försöka få tag på lite neutral (tunn) fleece, så man kan ha det på baksidan kanske? Sy rakt igenom med symaskin alltså? Får nog göra en provlapp och testa!

  Ha det gott,
  hälsar Blenda

  SvaraRadera
 2. i love totoro

  beautiful pictures :o)

  xxx

  sumea

  SvaraRadera