onsdag 14 april 2010

Hier! Here! Här!

Lyckan bor i en grön pyramid! Nu har garn-härvorna kommit och jag har äntligen lyckats samla på mej 10000 härvor Malabrigo Lettuce! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Nu så, så skall jag bara sticka färdigt min gråa alapcka tröja, sedan blir det Malabrigo för hela slanten!


Så här fint hade Schack det i påskas! Hon kunde glida in i sina egna påskägg!

2 kommentarer:

 1. Det var väl det jag misstänkte, något som är så njutningsfullt och lockar fram så sköna känslor i kroppen, ÄR helt enkelt för bra för att vara sant! Inte konstigt att garn har narkotikaklassats menar jag!  (Ska förresten surfa runt lite i helgen för att se om jag hittar något nytt att pröva, någon härlig ny färg och kvalitet att bli förförd av – pratar fortfarande om garn alltså… Inte för att jag har något specifikt projekt på gång, utan bara för att jag vill ha! Snacka om lyx!!!)

  Jag gillar Nepal! Har dock inte stickat så mycket med det i veckan, har nått en punkt i projektet där jag insett att jag nog måste repa upp och börja om, utan kragen direkt i början den här gången. Funderar på att lägga upp med annan färg, så jag kan ta bort det sen och sticka på kragen i slutet istället? Får se hur det blir. Kanske ska jag byta till större stickor också, jag stickar ganska hårt, så kanske kommer garnet ännu bättre till sin rätt om det inte blir för hårt stickat. (Varför jag måste repa upp? Vill inte gärna erkänna det, men det tycks som om jag har missat att räkna på extra maskor för knapp-slån, heter det så?, också...)

  Jag har stickat en jordgubbsmössa istället i veckan, fast i fel färger. Fel så till vida att den är turkos utan prickar, och jag har inte kunnat komma på någon frukt eller något bär som är turkost eller ens ljusblått… Så jag vet inte vad jag ska kalla den, men det är väl ett världsligt problem! 
  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej! God helg på dig (fredag morgon och jag har redan börjat gå in i helg-läge...)

  Du vet, en keramiker skulle gråta om de såg mina alster, men JAG är ju nöjd och det är ju huvudsaken. Och till och med jag kan se att jag gör framsteg, även om det går sakta. Det är så roligt att jag har anmält mig till nästa termin också! :-)

  Koftans kofta, ja det är helt ok. Jag har fått tänka till lite vid ett par moment (trots att jag inte kommit längre än ca 12-13 cm ner på oket, men det säger nog mer om mig än om häftet tror jag). Häftet är bra, och jag tror att jag kommer att få ihop en kofta till slut, men om jag kommer att visa upp den är ju en annan sak. Hela det där tänket är ju nytt för mig, och det kanske är därför jag tycker det är så roligt i och för sig. Igår kom jag på hur jag borde ha gjort för att få halsen som jag vill, men det får jag ta till nästa försök, vägrar att repa upp en gång till om jag inte gjort fel! :-)

  Varför har du ont i händerna? (har också det periodvis sedan några år tillbaka, var på vårdcentralen och bad dem kolla - och blev så fruktansvärt förnärmad och full i skratt när de kollade om jag har GIKT!!! Det är väl sånt där som gamla gummor och gubbar har, typ "vädertå"! Kan väl inte jag ha, är ju inte ens 40 än! Och det hade jag inte heller, som tur var. Å andra sidan har de inte kunnat hitta något annat heller, och så länge det inte hindrar mig i min vardag så bryr de sig inte om att leta mer.)

  Hoppas du blir bättre i händerna i alla fall!
  Ha det gott
  /Blenda

  SvaraRadera