söndag 27 mars 2011

I-landsproblem


I-landsproblem nummer ett
Det är lite klurigt när man är seriöst irriterad över något, medan man samtidigt känner att ens rätt att vara irriterad inte helt kan motiveras. Jag hade tänkt att ta mitt zoo till Japan i sommar. Bokat fiffiga flygbiljetter till den 19 juni. Göra södra Japan och ett antal av öarna i sydväst. Hela zoo:et är Japan-frälsta och vi har sett fram emot resan så mycket. Sedan kom en förbannad jordbävning med påföljande tsunami och potentiell härdsmälta. Så nu har vi bestämt att det inte funkar och har avbokat biljetterna. Men sedan skäms jag, upp emot 30 000 människor strök med och situationen i Fukushima är ju inte under kontroll på minsta lilla vis. Och det är ju något värre än mina grusade semesterplaner. Dumma Gud, vad ville han med jordbävningen? Kan någon religiös människa tolka åt mej, för jag förstår inte vad som var meningen med att dränka en massa japanska barn i en tsunami.

I-landsproblem nummer två
Nu vet jag inte vart vi skall åka på semester. Alla nya ideér känns trista och bara som substitut till resan vi VILLE göra. Det lutar dock åt Island. Lite snö och hagel i juli är ju aldrig fel.

I-landsproblem nummer tre
Sedan gick bilen sönder häromdagen och jag och bilen fick åka bärgningsbil med en man med stora muskler och oljiga händer. Normalt spenderar jag bara tid med små klena akademiker, dvs män med rena händer och inga muskler alls så långt ögat kan nå. Det kommer att ta flera dagar att laga bilen sa de på verkstaden. Suck.

I-landsproblem nummer fyra
Min dator är numera seg som kall havregrynsgröt. Lika långsam som min Sengångare. Sengångarens syster måste hjälpa mej att speeda upp den.

I-landsproblem nummer fem
Det går sååååååååå långsamt också med stickningarna. Men fram och bak på Laura Cardigan är äntligen klara och jag har påbörjat ärmarna. Verkar lovande so far. Stickar med Drops alpacka, den lite tjockare varianten. Och det är mjukt och skönt garn, men det delar sig lite grand och det gillar vi inte.

Blockning av fram- och bakstycke och påbörjade ärmar...


Min Hallonsjal växer också hysteriskt långsamt, är inne på nystan 3 av 5. Den kommer att bli ca 150 cm lång, vilket borde räcka för ett par varv runt halsen. Jag är så glad jag kan sticka på våra enhetsmöten, vilken bra chef jag har! :-))))))


I-landsproblem nummer sex
Sossarna har haft kongress och valt ny ledare, Herr Juholt. Och som vanligt fattar jag ingenting. Under vilken sten i skogen hittade de honom? Karlen förkroppsligar ju allt som som är gammalt, gubbigt och grått. Hur trött är man på att se män typ Juholt på tv och överallt i tidningar, och hur trött är man på att höra deras ständigt malande röster? Var vi inte överens om att dessa gubbs bara är för många och skulle skjutas av i samband med älgjakten? Skulle tro att Ägghuvudet Reinfeldt kommer att skratta hela vägen till vallokalen nästa gång det beger sig.


In English
I have a lot of problems. Problems one can afford to entertain when one is not starving and when one has somewhere warm and cosy to live. Where to go on vacation for example, now when the zoo can not go to Japan as planned (we will see if we make it to Iceland instead). Or that my car broke down or that my computer is even slower than my Sloth.
I have made some progress on my Laura Cardigan. However, knitting is slow at the moment, even though my boss lets me knit during our unit meetings. I have one brilliant boss!
I am not too impressed with the new leader of the Swedish Social Democratic Party, he seems to me to be the missing link or something. I am very tired of all these old and grey men popping up everywhere, they are just way too many. Solution to this problem, anyone?

5 kommentarer:

 1. The glory of the young is their strength; and the beauty of old men is the gray head; an index of wisdom and prudence

  SvaraRadera
 2. I-landsproblem kan vara nog så jobbiga! Det gick bra för tjejerna i helgen, de kom trea och kommer att få tävla nationellt. Själv är jag aptrött och har absolut ingen energi över överhuvudtaget efter jobbet, har inte stickat sen i fredags...
  Laura Cardigan ser ut att bli bra! :-)
  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
 3. Ja det som hänt i Japan är bara för mycket, varför ska det vara på det viset, undrar vän av ordning, VARFÖR????????

  Och maximal otur att det skulle sammanfalla med era semesterplaner. Vad vill Gud.

  Och i-landsproblemen... ja de är i-landsproblem, men ändå problem... Som också tenderar att anhopas lite för många på en och samma gång...!

  Kram igen fina du

  SvaraRadera
 4. Ja Juholt haha...

  Eller HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Det var ju verkligen förnyelse.... Nytt och fräscht liksom......................????

  SvaraRadera