lördag 19 mars 2011

Röd Kidsilk haze sjal och lite nytt

Mitt hemliga röda projekt blev en birch sjal till mamma som nu har fyllt år. Roligt mönster som jag stickat förut, lätt att memorera. Typ stickor 3.5 mm och 4 nystan. Färgen är djupt tomteröd, som framgår på den första av bilderna nedan. Blockning genomfördes med tråd i sidorna, himla mycket smidigare!Och på hemlig mammas axlar.


Det blev lite nya garninköp i Washington, för som av en händelse låg härliga Looped Yarn Works nääääästan på väg hem från konferensen. Typ nääääästan på vägen. Allt är ju relativt, och det var definitivt längre till t ex månen. Supertrevlig personal och härlig stämning. En stor inbjudande soffa stod mitt i butiken, där man kunde sätta sig och sticka om man ville. Eller parkera eventuellt medföljande man. Hela affären var som en lugn oas mitt i storstadspulsen. Väl värt ett besök således om man har vägarna förbi. Jag älskar det rosa och oranga garnet, det ser ut som godis! Påskkänsla! Det rosa är 50/50 alpacka och silke från Blue Sky, det oranga är 100% baby alpacka från Cascade Yarns och det gråa är 90/10 extrafin merino och kashmir från Classic Elite Yarns. Alla garnerna är lika mjuka och lena som en gosig bebisrumpa.


In English
My red secret project became a red Birch shawl for my mum, she has just celebrated her birthday. Needle size was 3.5 mm and 4 balls of Kidsilk Haze were used up. I think she liked it. When I was in Washington the other week, I visited the yarnshop Looped Yarn Works. The shop was super cosy, with excellent service and provided very very relaxing shopping. I brought back home some candy-like yarns; various alpaca, silk, cashmere and merino blends. All the yarns are soft as a baby´s butt. I am one lucky girl!

4 kommentarer:

 1. vad fin sjalen blev! När du blockar med snören, hur gör du då? Behöver du inte nåla mer än i ändarna då eller hur funkar det?

  Garnerna ser fina ut!

  Och så har jag ju glömt att säga grattis, har allt sett att nyckelpigan har kommit i mål!

  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Fin sjal och fina garner!!!

  (Men...har du (verkligen) nått din målvikt?? ;)

  Kram vi ses imorrn :)

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Du frågade om bomullsgarnet. Nej, det rosa linnet är mitt första bomullsförsök ever! Eller försök har jag väl gjort förut, men eftersom jag tycker att bomullsgarn i regel är tok-stumt och otrevligt att sticka med, har jag aldrig gjort ngt av det. Fast nu ljög jag väl ändå slog det mig just, Anti-Pippi var väl någon typ av bomull om jag inte missminner mig? Aja, i alla fall så är detta Drops Cotton Light som är 60/40 bomull/akryl. Det är förvånansvärt trevligt att sticka med måste jag säga. Stumt, ja visst, lite grann men inte så det blir ogörligt. Prövade att göra lite med bambu som ett alternativ till bomull i somras, men nja. Visst var det mjukt och trevligt, men i alla fall det ena av de garner jag prövade höll på att göra mig tokig för det bara tvinnade upp sig hela tiden så man satt med massor av trådar istället för en garntråd. Mitt problem med det testet nu så här i efterhand, är att jag inte kommer ihåg vilket av de två garnerna som var det bråkiga!
  :-)

  Och liiiiiite grann är det som du säger, att det syns tydligt om man stickar ojämt, tex så har jag haft svårt att kunna lägga upp utan att få en ojämn kant. I själva stickandet sen syns det inte så värst, men just i kanten var det svårare att få till det tyckte jag. Å andra sidan är sido-kanten grymt snygg, så det jämnar väl ut sig!!! :-)

  /Blenda

  SvaraRadera
 4. Du, kolla detta!

  http://www.google.com/images?um=1&hl=sv&client=safari&rls=en&tbm=isch&sa=X&ei=_ESLTZXzN4OFswbX2pScCg&ved=0CDEQBSgA&q=Jeung+Hwa+Park&spell=1&biw=1273&bih=702

  /Blenda

  SvaraRadera