fredag 29 juli 2011

Vad apor gillar

Projekt utrensning pågår fortfarande, och med framgång vill jag påstå. Köket och några aprum kvarstår. Det känns underbart att kunna andas igen, rena ytor, luft, plats... Tänkte att jag passar på att byta bild på bloggen också. Bilden är tagen av Mellanapan förra sommaren. Men vad föreställer den? Den som gissar rätt slipper smisk :-)))

Carl von Linné gillade smultron till frukost, det var bra för hans gikt menade han. Aporna gillar...
Blåbär med vaniljyoghurt.


Hallon med socker och mjölk.


En hink fylld med fyllda vattenballonger.


Sina ormar. Här är Fire, en ståtlig kille på nära en meter nu! Drömde häromnatten att han åt upp grannens pitbull. Nästa år så... Buss på!


Ja, och jag stickar. Håller på med min gröning i babyalpacka. Det kommer ta sin tid men jag känner att det kan bli bra. Lite lustigt är dock att varje gång jag lägger ned sticket en stund, om det så bara ligger på bordet och inte skakar runt i en väska, blir det en "rand" med maskor som ser snedställda ut, men det är de inte och jag förstår inte varför de uppstår bara för att jag gör en paus. De går att blocka bort, men lite störigt är det. På bilden syns två sådana här ränder, om man tittar noga.

Livet är inte perfekt. Något annat som inte varit perfekt och lämnat mycket i övrigt att önska, är de flesta mediers rapportering från illdådet i Norge. Kvällstidningarna drar sig inte för att intervjua unga tonåringar timmar efter deras nära-döden-upplevelse, då ungdomarna borde ha pratat med vem som helst annan än en reporter från Aftonbladet. Eller Expressen som raggar en kvinna som växt upp på samma gata som galningen och som minns att "han kände glädje i att döda myror". Känns ju som en jätteintressant artikel med stort nyhetsvärde samtidigt som hysteriska mängder med människor svälter ihjäl på Afrikas horn och en mässlingsepidemi härjar i Kongo och dödar barn i parti och minut. Nej, jag tror inte att media generellt har det fria samhället och kampen för demokratin i fokus, som de gärna hävdar i sina artiklar och analyser och krönikor. Däremot vill de hemskt gärna tjäna pengar. Till alla buds stående medel. Med lite tur kanske vi kan få läsa en genomtänkt analys av terrorhandlingarna i Norge i The Guardian om ett par veckor, den enda nyhetstidning kvar snart värd namnet.

1 kommentar:

 1. Åh, men nu har jag missat flera inlägg i rad igen! Vad är detta, blogger bråkar med mig.... :-(

  Vad duktiga ni är som rensar, det skulle verkligen vi också behöva göra. Jag tror att vi i vår familj är hamstrar allihop, eller kanske inte min man? Men vi andra i alla fall, för trots att vi rensade bort 4 kubikmeter saker (obs, ej möbler!!!), grejer, pryttlar, skräp osv när vi flyttade för två år sen, så kunde vi rensa bort ännu mer när vi började göra iordning vårt källarrum för ca 2 månader sen. Det är ju helt sjukt...

  Jag har börjat lite smått med Värma Liten, men inte varit så duktig som du! Men jag har några veckor semester kvar så det ska allt bli något mer tänkte jag.

  Jag håller med om medierapporteringen - samtidigt är jag en av dem som läser berättelserna. Jag funderar/ade mycket (så snart vi hörde om skytten) på den skräck ungdomarna måste ha genomlevt. Och att det tog så lång tid, och att de var fångade på den där ön. Och så tänker jag på om det skulle varit mina ungar som varit där, och då börjar tankarna och loopa och det blir obegripligt och jag kan inte ta in det. Vedervärdigt. Jag tänker också på det där som Jens Stoltenberg citerade; "Om en man kan visa så mycket hat, tänk så mycket kärlek vi kan visa tillsammans”. Men jag tänker att det krävs så otroligt mycket MER av kärlek och omtanke, för att väga upp all denna ondska och detta hat som en enda man gjort. Det är tungt, och man gör aldrig tillräckligt känner jag.

  Håhå jaja. Jag är i alla fall glad att min familj är samlad och i sina sängar eller på väg dit nu. Hoppas granntösens fest är slut snart...(Yeah, right! ;-D)

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera