fredag 30 september 2011

Det stora blå

Hela världen har förstås saknat mig och undrat vart tog hon vägen, den där smarta och underhållande människan? Jag har varit på charterresa, till Sardinien!!! Snorklat och spanat på muränor och bläckisar.

Det är alldeles oerhört detta, att jag åker på charter, senast det begav sig vart till Cypern, 1988. Anledningen till detta långa uppehåll är att jag inte gillar charterresor. Och det är för att de faktiskt är precis som i Sällskapsresan I. Den filmen är inte en komedi, utan en dokumentär. Jag gillar inte reseledaren på bussen som upplyser om att svenska stickkontakter funkar i Italien och att man kan dricka kranvattnet. Jag gillar inte att det finns Expressen att köpa på hotellet. Ja, jag vet inte, det är lite, ja, inte kul. Men det var skönt med sol och värme. Aporna var förtjusta i hotellpoolen. Jag gillar glassen, Italien har tveklöst den bästa glassen i hela världen. Sedan gillar jag alla geckoödlor också, fasiken vad söta de små liven är!
Fick en del stickat, så nu är det mycket som är nästan-klart :-)) Och så är det planeringsdagar på jobbet nästa vecka, oj oj oj vad det kommer att bli stickat en hel massa! :-))))
En arbetskamrat ville att jag skulle sticka en kofta till henne. Hon var beredd att betala 1000 pix plus material. Jag frågade vad hon gav i Trendiga Butiken i stan för sin maskinvirkade Odd Molly-kappa. Inte 1500 pix i vilket fall... Mohahahahah. Folk är roliga. De tror att ens tid är gratis. Jag stickar vad som helst till vem som helst. För 1500 pix i timmen :-)))))

2 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt det ser ut, med sol och bad! Och just i denna tiden också, perfekt timing!

  Ja, det där med att tova ofrivilligt, det är hur lätt som helst. Jag stickar helst i ull eller alpacka, men lyckas ofta glömma hur ull reagerar på en schysst 40-graders maskintvättning... superkorkat, fast jag börjar undra om det är något freudianskt? Egentligen, innerst inne, kanske jag vill ha akryl!?!?!?!?! NEJ, det kan inte stämma! :-)

  Jag hade tänkt städa lite idag, typ badrummet eller så. Men det slutade med att vi åkte till Ikea och shoppade. Så kan det gå. Fast eg ville jag köpa ett träd. Jag kan bara inte bestämma mig för vad för träd jag vill ha, det finns ju så många fina!

  Apropå hög timlön, var hos sjukgymnast med en av döttrarna i fredags, han tog 500 kr för 30 minuter! Men å andra sidan var det kanske värt att hon fick höra att hon inte är "körd" och att hon kan träna upp sig så ska det nog bli helt bra! Och lite övningar då förstås.

  Idag har jag inte stickat så mycket, insåg efter att nästan ha gjort klart halva koftan att jag inte gillar den och att jag inte kommer att använda den. Så nu är den froggad, känns jättebra, ska nog göra en poncho istället! Få se hur det blir!

  Ha en bra söndag! /Blenda

  (har du märkt att det inte går att kommentera som man vill, det är något krångel med blogspot igen... denna kommentar fick jag in på 3 försöket!)

  SvaraRadera
 2. Hej ! Vilken skön semester du verkar ha haft trots reseledare och expressen....Håller med helt och fullt!Såg du hade hittat mitt halsband och ja ,det är fint precis när man har gjort det och några dagar till sedan börjar bären att skrynkla ihop sig och ändar färg (mer orange) , men det tycker jag inte gör nå´t för det blir bara ett annat utseende och uttryck.
  Det är svårt det där med att sticka åt andra , folk förstår inte hur lång tid det tar , man får kanske bara ge bort saker till dom som fattar insatsen arbete.

  SvaraRadera