lördag 17 september 2011

På G och en ny väska

Jag har köpt en ny härlig höstväska i linne från Handgjorda drömmar. Det finns fler att köpa här! Väskan är verkligen super, tjusigare och ännu mera välsydd än vad jag hade tänkt mig, det vill säga mycket finare sydd än vad jag hade kunnat få till själv :-)))) Jag brukar köpa någon ny Marimekko-väska lite då och då, men det är mycke mycke mycke mycke roligare faktiskt att köpa från någon med liten egen verksamhet. Jag är himla nöjd! :-)))

Jag stickar lite. Lite. För jag måste jobba också. Världen höll på att rämna i slutet av veckan, så då fick jag rycka in och rädda hela universum. Tur att jag finns. Håller iallafall på med beställning nummero 2. En lila sjal i Drops alpacka boulcé till lilla-lilla brorsdottern. Bara räta maskor, och så en ökning genom ett omslag innanför första maskan i början på varje varv. Sånt kan man sticka medans man sover. Har kommit till andra garnnystanet, det blir bara två, det räcker till en liten tjej. Och sedan så skall kanterna pimpas med glitter och sidenband!

Och så parallellt min egen kofta, en Greenfield Cardigan från boken New England Knits. Det är rolig stickning, bara räta maskor, lite kul sådär. Och uppifrån och ned. Jag får be om ursäkt för riktigt dålig bildkvalité, ser jag. Nu är hösten och MÖRKRET här, man kan glömma att fota inomhus. Det var nästan frost faktiskt på bilen i morse. Hua.


Det blir inga fjompiga löv på min kofta. Absolut inte.

2 kommentarer:

 1. Tack snälla goa du!!
  Känns bra att höra att du är nöjd :)
  Det där med liten väska i väskan var ingen dum idé alls. Perfekt om man har mycket smågrejer i väskan (å det har man ju...) Den får jag nog spåna vidare på (å ange källan till idéen ;))
  Visst är det kul att sticka! Särskilt när det bara är räta - det känns som det går lite fortare då. Himla fin tröja du börjat me!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Snygg väska!

  Visst är det lite roligt, alpacka bouclé.

  Jag gillar din kofta, den ser härlig ut. Vad har du för garn i den? Löv är förresten överskattat.

  Ibland kör det ihop sig med jobb, intensiva perioder liksom. Vi har sådana innan jul, och i maj-juni (precis innan ledigheter alltså! Det tar minst en vecka att varva ner efter den hysteriska uppvarvningen. Sist lärde jag mig ett nytt uttryck, som är på pricken: vi jobbar "ända in i kaklet"...) Om jag skulle gissa, så tror jag att du kanske jobbar på Skatteverket?

  Min kofta är denna; http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=130&d_id=11&lang=se
  Inte den du trodde alltså, men den var riktigt snygg den också! :-)

  Ha det gott du med, och simma lugnt! /Blenda

  SvaraRadera