fredag 2 september 2011

Spindlar

Min gode gode vän från Down Under är på besök och han har med sig sländor och ull! Jag tänker att jag skall lära mig att spinna i höst. Och jag hoppas så att det inte skall vara så förtvivlat svårt? Har köpt två böcker som skall vara informativa, typ, och så fick jag Ashford-sländor av min vän. Nu skall vi bara vaska fram lite tid ur livs-schemat också. Tid, ja, det var just det...

Ull, 80% New Zealand merino och 20% silke. Vet inte alls om detta är bra nybörjar-ull, men mjukt är det! :-))))

Åsså sländorna. Tjusiga! Från Past Times.

Det stickas också. På flera projekt. Flera projekt som är nästan-klara. Svårt dock att få tiden att räcka till, till att få dem helt klara. Tid till att göra det jag vill. Har faktiskt känt mig lite utnyttjad på sistone, det är märkligt hur många i min omgivning om verkar tro att mitt dygn har 48 timmar och att jag har outsinliga reserver med energi. Jag vet att det handlar om att säga nej. Skall jobba på det. Jobba på att inte känna behov av att visa mig så förtvivlat duktig hela tiden.

3 kommentarer:

 1. Vad fina sländorna är! Och ullen ser härlig ut, så man bara vill sitta och klappa och känna på den...

  Hur går det med Den Amerikanska Mardrömmen? Jag tycker att boken är bra, i bemärkelsen att den får mig att öppna ögonen så att säga. Men kanske lite tungläst bitvis. Jag är inte klar än ska jag säga.

  Ha en bra helg!/Blenda

  SvaraRadera
 2. Det är inte så förtvivlat svårt att spinna, bara man får in knycken så :) Och underbart roligt är det.
  Jättefina saker. Respect the spindle är en av mina favoritböcker.

  SvaraRadera
 3. Har du inte börjat sticka på jobbet ännu? Jag har börjat jobba nu igen så jag vet att mötena inte har blivit färre sedan jag gick på föräldraledighet. Så sätt igång bara! ;-)

  Förresten är det ju planeringsdagar snart och då får du ju tid att göra klart både det ena och det andra.

  SvaraRadera