måndag 14 november 2011

En Zimmermannmössa

Det går ju inte ens att börja beskriva hur vansinnigt imponerad man blir av Elisabeth Zimmermanns stickerier. Människan var ju ett omkringvandrandes stickningsorakel. Jag förstår inte hur himla fiffiga trix hon kom på och hur hon fick till det. Sedan så skrev fru Zimmermann så skojsiga typ stickningskåserier också, om man nu är lagd åt garn och stick-skämt. Kommer ihåg ett par Zimmermann baby boots jag stickade en gång, en konstruktion bestående nästan enbart av en massa korta varv. Och hur det nu gick till så satt man där plötsligt med en färdig babystövel i handen, i ett enda stycke och utan söm. Minns att jag var rätt impad av mig själv, det var som trolleri :-))) I vilket fall, Sengångaren pep om en ny mössa, och då bestämde jag mig för att pröva Zimmermanns Maltese fisherman´s hat från juni månad i Knitter´s Almanac. Det skulle föreställa vuxenstorlek, och med stickor 7 och Drops Andes tyckte jag att jag höll masktätheten hyfsat ok. Men så blev mössan alldeles för liten! Till och med för liten för Lillapan. Så nu undrar jag hur fru Zimmermann tänkte här egentligen. Det skiljer så mycket så att byta garn/stickor är inte en aktuell lösning. Hrmf, jag får sätta mig och räkna upp mönstret till större storlekar själv tror jag. För modellen är jättefin! Öronlapparna stickas med korta varv.



Istället hamnade mössan på den här lille godingen, som är cirkus 1 1/2 år. Och till och med då skulle man önska att mössan gick ned lite till i pannan (små huvuden skall inte frysa). Jag är lite svag för små pojkar... Men det får man inte säga högt, det låter lite halvpervo :-)))))

1 kommentar:

  1. vilken trevlig mössa sådan skulle man ha här uppe i norr hälsa till familjen många kramar bitte ps jag har fler saker på gång med stickor o garn

    SvaraRadera