tisdag 23 oktober 2012

Att ha tålamod

Ibland när jag sitter någonstans och stickar så får jag hör från andra att de aldrig skulle kunna sticka, för de har inget tålamod. Tålamod då antar jag, till att repa upp, göra om, och att sticka partier där det går långsamt fram. Jag har generellt verkligen inget tålamod, speciellt inte med korkade människor som inte kan tänka (tillräckligt snabbt), men jag verkar ha väldigt mycket tålamod med garn. Nu håller jag på att avsluta min andra EZ kofta för femte gången! Den sista biten består i att sticka mellandelen för sig ett par centimeter, och sedan plocka upp maskor längs med dessa sidor och sedan sticka över alla maskor igen. Det är jättesvårt att få dels de upplockade maskorna snygga, och dels att få alla räta varv på samma sida. Suck. Men jag ger mig aldrig, och nu verkar jag vara på rätt köl igen. Tålamod var det.

Femte gången gilt. Stickar andra EZ koftan i naturvit Lima från Drops.

Man får vara glad om man får följa med överhuvudtaget. Efter det att man betalat 10000 kr per person.
Tålamod kommer jag också behöva ha med Finnair. De strulade till det med vår Japanresa, så vi blev väldigt försenade. Enligt gällande EU-regler har vi rätt till ersättning, vilket de motsatte sig. Då gick jag till ARN, och hopp i galopp, i dagarna meddelade ARN att de rekommenderade Finnair att betala mig 3000 Euro. Enligt gällande EU-författning. Men nu är det så att Finnair, tillsammans med typ Ryan Air och, förvånande nog, Lufthansa, har bestämt sig för att strunta i reglerna. Ingen av de resenärer som har fått rätt i sitt lands respektive ARN kommer ju någonsin att ha möjlighet att driva ett civilt mål mot en flygplansjätte. Så det är lugnt att bara skita i reglerna. Det är tydligen 19 flygbolag nu på ARNs Svarta Lista. Och ingen av dessa bolag verkar bry sig. Jag kommer dock att bry mig nästa gång jag köper biljetter. Jag kommer att köpa resan av ett bolag som inte finns på Svarta Listan. Om möjligt. Förr eller senare hamnar nog alla flygbolag där. Hela flygindustrin verkar ha utvecklats till någon halvkriminell maffiaorganisation som gör lite som den vill.

7 kommentarer:

 1. Är det det som är tålamod?:) själv kallar jag det för perfektion, att göra sitt bästa:) jag gör hellre om tills det blir bra så att jag är nöjd. Att sticka något och göra det "halvfärdigt"/mindre bra känns mindre bra längre tid än vad det tar att göra om:)

  Trist med flygresan:s Ryan Air är en sak, men man förväntar sig att ett stort bolag som Finnair skall sköta sig! instämmer med din slutsats - skall man flyga är det bästa att kolla svarta listan först - i fall att något händer!

  SvaraRadera
 2. Tålamod är en dygd!!! Suck, du förstår varför jag inte stickar längre - jag pallar inte sånt därnt.... Skulle på min höjd kunna sticka en enfärgad halsduk i aviga o räta.... Bara som meditation....utan tankekraft liksom... Du är duktig vännen som stickar så avancerade grejer!!! :-)))
  J-kla flygbolag vad fega de är!!! Men jag tycker de gräver sin egen grop...??? Man väljer ju inte dem nästa gång.... Frågan är bara om det blir något bolag kvar till "vita" listan....???

  SvaraRadera
 3. Jag har upptäckt att vara nitisk och noggrann lönar sig i längden! Visst kräves tålamod, men den underbara känslan när det väl är färdigt är ju - obetalbar! Och inte behöver man gå och gräma sig heller. Över att det inte blev snyggt. Eller att det blev fel. So go on, girl! You'll make it!!=0))

  SvaraRadera
 4. ja huaaa tålamod får man ha även när man stickar muddar, vantar och sockor...det är flera gånger jag repar upp, men det känns som en liten bit ändå mot att börja repa upp en tröja, kofta eller dylikt "stort"....

  ja man är liten som människa mot "de stora" - det känner till alla kryphål för att slippa "göra rätt för sig"....

  SvaraRadera
 5. Hoppas det går bra med koftan tillslut!

  SvaraRadera
 6. Åh, men personligen tror jag att det där med MITT ökade stick-tålamod, är en mognadsgrej! Jag har imponerats av mig själv (!?) flera gånger, visste inte att jag kunde vara så "duktig" och göra om och rätt så många gånger som ibland behövs! ELLER så är det tillfälliga utslag av gudomligt ingripande, vem vet. Och det händer bara när jag är inspirerad, annars kan jag acceptera vissa smärre misstag ganska lätt, särskilt om det jag stickar är till mig själv...

  Nu är jag ÄNTLIGEN, pris ske gudarna, klar med mitt evighetsprojekt bebisfilten! Och när jag träffade syrran i tisdags, såg det ut som om det var i grevens tid, hon vaggade som en gammal anka! Är nog bara några dagar kvar nu!

  Själv är jag ju en inbiten hemmaråtta, trivs bäst under min korkek, men ibland MÅSTE man ju faktisk ha lite input från andra håll. Och då ska jag tänka på att kolla ARN:s svarta lista, innan jag bokar! Tack för tipset!

  Ha en bra helg! Kram /Blenda

  SvaraRadera
 7. Du, förresten, hur har din hypervecka avlöpt? Hunnit att andas något? :-)

  (och om du undrar över att mina kommentarer kommer vid så konstiga tider, så kan jag erkänna att det undrar jag också över... Har en efterlängtad sovmorgon idag, och vad händer? Vaknar strax efter kl 6, och kan inte somna om... Men jag är enveten, och vägrar gå upp! Hade jag bestämt mig för att tillbringa morgonen i sängen, så ska jag minsann göra det också, vilket det är kul eller ej! ;-))

  SvaraRadera