tisdag 15 januari 2013

Tuffa beslut och fiffig lösning

Jag har bestämt att repa upp min helt klara Nanook-kofta. Den går inte att blocka ut. Och dessutom blev ärmhålen inte tillräckligt bra. Inte för att en miljard människor skall ha tillgång till mina armhål/ärmhål, men det stöööööööör mig att de inte blev ok. Nanook stickas uppifrån och ned och börjar med ett typ spetsmönster till krage, och tack och lov så kan jag spara spetskragen när jag stickar om den i en storlek större. Den är så himla fin, och jag vill ha en. Så, jag repar allt utom spetskragen. Det blir bra. Garnet var underbart att sticka med, så det skall nog lösa sig. Nedan bildbevis på att Nannok faktiskt existerar i finalt tillstånd.

Detta med ärmhål. Faktum är att det ofta blir problem med ärmhålen för mig när jag stickar koftor upp ifrån och ned. Oavsett om man fortsätter med ärmarna, eller kroppen efter att ha delat av oket från ärmar/axlar, och fram- respektive baksidor/a, så blir arbetet efterhand tungt, och då börjar det glesa sig vid ärmhålets sidor. När man sedan skall sy ihop det lilla hålet som bildas mellan ärm och under axeln, så kan sidomaskorna vara bra uttänjda och det är svårt att få snyggt. Nu håller jag precis på med en River Crossing från boken Landing i underbara Kidazzle från Fleece Artist, en kofta som också stickas uppifrån och ned. Då kom jag på att man kan hålla ihop de upplagda maskorna och maskorna runtom dessa, i ärmhålet, med en säkerhetsnål, så att de inte töjs ut. Tror att det kommer att bli jättebra! Känner mig väldigt listig och smart.

Bildbevis på Nanook, version 1.
Potentiellt problemområde under armen.
Problemområdet hålls ihop med säkerhetsnål!

3 kommentarer:

 1. Smarta smarta du, fiffigt med säkerhetsnål...! Du vet vad jag gjorde med den enda kofta jag stickat, och som inte blev bra: den åkte helt sonika i soporna!! Men du är tapper som repar upp, kan tänka mig att det fona garnet kostade lite grann också....! Kram fina du <3

  SvaraRadera
 2. Heja dig!!! att repa upp och sticka om - det är stort det!!! men du kommer att bli så nöjd med den när du är klar med den igen - för den är verkligen en riktig läckerbit!!!

  Fiffig lösning med ärmhålen! att få dom snygga är ju en del av känslan av att vara nöjd med det man har stickat! och din lösning är verkligen smart!!

  jag ser verkligen fram emot att få se den omstickad, och färdig:)

  SvaraRadera
 3. Jag glömde att skriva att river crossing är vrålsnygg! det skall bli jättekul att se hur din blir:)

  SvaraRadera