onsdag 2 januari 2013

Non parlo italiano

I ett desperat försök att få aporna att intressera sig för den klassiska konsten och kulturen, tar jag med dem på en veckas resa till Rom. De tror att vi skall äta pizza och glass dagarna i ända. Föga anar de att vi skall traska och gå och traska och gå och traska och gå och titta på tavlor, statyer, kyrkor, ruiner och diverse monument. Mohahahahah, det blir ett uppvaknande som heter duga för dem imorgon eftermiddag. Vatikanen står på schemat så klart, och jag har med kondomer som jag skall kasta på påven om han dyker upp. Sällsynt läskigt äcklig gubbe det där. Ja, jag känner honom ju inte personligen, men med tanke på hans uttalanden och vad han står för, drar jag mina slutsatser: ett praktexempel på en riktigt snaskig misogynist. Det är lite arbetsamt med just påvar, för när de dör, då kommer det genast en ny lika olustig gubbe farande. Never ending story liksom.

Jag blockar min Nanook-kofta. Det är lite av ett omöjligt uppdrag. Tänk er att töja ut en Barbie-bikini-underdel till ett fem personers tält. Det är alltså den typen av blockning vi talar om. För att jag överhuvudtaget skall få på mig den eländiga koftan.

See you later alligator! In a while crocodile! :-))

Embryo till en annan kofta. Underbara Kidazzle från Fleece Artist.

6 kommentarer:

 1. Stackars intet ont anande små apor. :) Vad är väl mer populärt i de begynnande tonåren än tavlor och monument. :) "Nel giardino della vita ci sono fiori belli e brutti." Det är den enda mening jag minns från mina tre års gymnasiestudier i italienska. Det betyder "I livets trädgård växer vackra och fula blommor." Tänkte den meningen kunde appliceras på dina tankar om påven. Hoppas ni får en riktigt skön vecka!

  SvaraRadera
 2. Det finns nog sådant som kan intressera småaporna i Rom också även om det kommer i form av tavlor, arkitektur och skulpturer:) fast det är klart glass och pizza är också viktigt:))
  Oavsett så önskar jag dig och småaporna en riktigt fin vecka!!!

  Jag håller tummarna för att det går bra att blocka ut Nanook! Ull tål att sträckas ut ganska så rejält, så förhoppningsvis blir det bra!

  SvaraRadera
 3. Åh, Rom låter härligt! Inkl traskande och kyrkor och monument! Hoppas ni har det bra!

  Och jag tror du överdriver rejält avseende blockningen, men det är ju lika bra att frogga om man ändå inte kommer använda plagget! Har just gjort just det med en kofta som legat i evigheter i garderoben, och har en kofta kvar att repa upp. Jag tror för övrigt att man får vuxenpoäng av att repa upp och göra något bättre eller i vart fall annat av garnet!

  (Och nu insåg jag just att jag kanske inte längre är i den åldern att jag BEHÖVER samla vuxenpoäng längre... Hm)

  Tack för tipset om Garnkorgen, ska pröva det nästa gång!

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
 4. Rom sååå härligt. Den vackraste staden av alla tycker jag! Det kommer att finnas mycket där som de blir intresserade av....tänk Colloseum!

  och du hoppas du fyllde kondomerna med vatten först!

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. Hoppas Italienveckan blir lyckad! Det finns så mycket att titta på i Rom, även för små apor! Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Jasså, det var DET ni gjorde där egentligen!!! Tittade på monument och kastade vattenfyllda kondomer på påven... Ja ja, man har ju inte roligare än man gör sig...!! ;-)

  SvaraRadera