söndag 14 mars 2010

Myssan är klar

Myssan i Merino Extra Fine från Drops, och efter det här mönstret är klar. Två nystan gick åt, virknål 4.5 mm till själva mössan, och virknål 2.5 till "mudden". Jag gillar garnet, lättvirkat och väldigt, väldigt mjukt. Inte så dum myssa tycker jag, jag gillar Star stitches, eller Marguerite stitches, när jag väl förstod hur man skulle göra. Undrar dock om inte den unga damen som är mottagare ville ha ännu mera pös och häng. Ja, jag vet inte, annars får hon väl göra som Lillapan gjorde, sätta den på nallen!

Början med en magic loop:


Star/Marguerite stitches:


På Lillapan, som så gärna står modell:


Och med glass i högsta hugg:


Och en annan modell, den kanadensiska nallen Abby:Så till sist ett vetenskapligt experiment. Nedan finner ni en bild på nuvarande status i vårt förråd. Det är inte ett vinds- eller källarförråd, utan ett förråd inne i vårt hem. Och idag har vi, hmmm, jo, vi har den 14 mars i nådens år 2010. Och o-ordningen, graden av entropi, är dokumenterad på bild. Nu skall vi se hur lång tid det tar innan min väldigt älskade sengångare initierar någon typ av röjning av förrådet. Man kan inte nå in till medicinskåpet, som är beläget längst in, man kommer med nöd åt mopp och dammsugare. Jag återkommer med rapport och utvärdering, men det lär ta lång tid, misstänker jag. Ett är säkert, moi kommer att ignorera detta förråd tills jag dör. Skall sticka istället för att röja :-))))))))))))))))


2 kommentarer:

 1. Hoppas hon blir nöjd med mössan, den är jättefin!

  Jag älskar Merino Extra Fine! Jag har en röd sjal i det, och jag använder den jämt! Fast jag har inte provat att virka i det, det får jag nog göra.

  Jag tycker du gör rätt i att sticka istället, det är ju mycket roligare! :-D
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. SNyggt med baskermodell!

  SvaraRadera