söndag 2 januari 2011

En mössa till mitt minsta hjärta

Igår kväll stickade jag en snabb-mössa (Ravelry-länk) till lillapan av Nepalrester. Han hade tappat bort sin gamla mössa "ute i rymden någonstans". Den nya blev klar vid 12-snåret, och eftersom jag ville veta om den passade, väckte jag honom för att prova. Det var ok tyckte han, att gå upp mitt i natten för att prova yllemössa :-)))) Den blev inte 100, tycker jag, lite liten. Men lillapan var nöjd, så den duger för resten av vintern. Det är lite svårt med saker som inte blir toppenbra. Jag är lite av en perfektionist och lider svårt av små misstag i stickningen, eller om resultatet inte blev precis som jag ville. Så det är terapi att acceptera mössan. Bara rakt av. Good enough. Fit for purpose. Move on.

Med kanten uppvikt (en kant som optimalt borde varit lite bredare).


Med kanten nedvikt och därmed formas en bubba på huvudet. En bubba som optimalt inte skulle varit så toppig. Julgranen är iallafall utkastad och återplanterad ute i snön.


Har två klara tröjor att visa! Det skall bara till lite knappar och sedan fotografering. Stay tuned!
Nu skall jag sätta stickorna i lite Classic Alpacka från Drops, skall bli en kofta. Nytt mönster från Little Thingies (som har stängt ned sin hemsida???).

In English
The little monkey got a new woolen hat, he did not know where he had put his old one. He said he had lost it in space somewhere. The new hat did not turn out exactly the way I wanted it to, but the little monkey in question was happy, so I guess all is well.

4 kommentarer:

 1. Vilken tapper liten apa! :-) Jag tycker oftast att mössor är snyggast ouppvikta, för annars ser huvudet så litet ut liksom... Själv har jag just gjort klart en av de små pippitröjorna, och nu är jag så trött på rött och blått att det blir andra färger i ränderna på nästa.
  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Du vet, det handlar inte om snällhet alls (även om jag gärna skulle vilja det), det är istället så att jag är en sån som presterar bäst under press = dvs när någon väntar på mig... :-D Vilket innebär att jag har MILJAAAARDERS med planerade projekt i mina lådor, men det händer inget med dem, de blir liksom bara liggande. Men en tröja till något av syskonbarnen, eller till någon av döttrarna, DÅ jäklar händer det saker!

  Du rådfrågar helt fel stickerska om flerfärgsstickning! Jag gör ju inget mer avancerat än pippitröjor! och där är det ju inga långa avstånd emellan, så då funkar det ju. Och det där med att det kan bli ojämnt eller stramar, det tror jag är en vanesak, att man ska få in det i fingrarna att hålla garnet med normal stickfasthet så att säga. På pippitröjorna tar jag av det färgade garnet emellan, och en del trådar blir det ju att fästa men bara den sista tråden så att säga i varje färg. Jag stickar ju alltid fram- och bakstycke samtidigt på rundsticka om det går, och då blir det bara en tråd att fästa per färgad rand liksom. Eftersom jag stickar med dubbelvikt garn i början, förstår du hur jag menar? Då är ju den första änden redan fäst så att säga.

  Mitt nästa utvecklingsprojekt, är att sticka något riktigt mönster med två färger, kanske vantar eller ett pannband eller något annat litet. Eller, så ska jag lära mig magic loop, det verkar ju himla bra... Får väl se hur det blir med det där! :-)

  Färgbytet ja, det var roligt tills jag gjort en rand av varje, nu är det lika roligt som vanligt att sticka pippi... :-D

  Birch, det vet jag inte vad det är, men ska omedelbart kolla på Ravelry! Så snart jag hälsat ordentligt på min stora kråka som just kom hem från Stockholm där hon firat nyår med pojkvännen! Blir en del pendling där...

  kram på dig!
  /Blenda

  SvaraRadera
 3. Du, det är något skumt med tiden på kommentarerna - står att jag skrev inlägget 13:06, men just nu är textTVn 22:08! Inte ens nära! ;-D

  SvaraRadera
 4. vad fin han är lill apan. saknar honom och resten av familjen, hoppas att det kommer gå bra för honom i skolan kram bitte

  SvaraRadera