måndag 24 januari 2011

UFO-lista 2011

Jag har inventerat min hög med UFOn. De var inte så många faktiskt och det skulle vara toppen om jag kunde beta av en del av dem i år. Helst alla. De ligger och gnager i mitt huvud, och min hjärna är så full med annat, det finns inte plats för stick-UFOn. Att det skall vara så svårt att avsluta saker, speciellt när det hunnit rinna mycket vatten under bron.

Här kommer de, rangordnade med det minst hopplösa UFOt först.

1. Candle Flame sjal i Rowans Kid Silk Haze. Underbart garn och helt ok mönster, lätt att memorera och ganska så effektfullt. Denna stickning var det full fart i för lite drygt ett år sedan, men det blev ett abrupt avbrott då en jävla övernitisk säkerhets-nisse på Sydney Airport tog mina rundstickor (stickor 5.0) . Nej, jag har inte kommit över det, och ja, jag skulle döda honom om jag såg honom igen. IDIOT! I vilket fall, stickningen har legat på is sedan dess, jag lyckades inte uppbringa några nya stickor i Malaysia dit vi var på väg. I vilket fall har jag gott hopp om att slutföra detta UFO, det gäller bara att ta tag i det. Yes.

2. Dragon Scale sjal i ett kräkgrönt typ nylon/merino/mohair blandning. Garnet är lite sticksigt och jag förstår inte hur jag kunde köpa just den färgen (som heter "Kiwi" om jag minns rätt). Bakfull? Mönstret är lite väl komplicerat för mej, jag är ju ingen spetsexpert precis. Jag minns inte varför detta projekt blev avbrutet, kan ha varit att jag behövde byta en blöja på någon lillapa och sedan hittade jag inte rätt igen. Men jag tror nog att även detta UFO kommer att landa 2011.


3. Tröja i pälsblend från Färgkraft. Endast framdelen påbörjad. Mossgrön fiffig färg som jag gillar. I princip. Det till synes enkla spetsmönstret var ett smärre helvete dock, vilket inte underlättades av att Yll och Tyll skrivit fel i mönstret. Kom av mej ganska så raskt, på varv 11 typ. Inte bra. Och att sticka fram, bak och två ärmar, det ligger långt borta. Repa upp? Får man det? Jag var typ 30 innan jag bestämde mej för att det var ok att inte läsa klart påbörjade böcker om man inte tyckte om dem. Suck.


4. Svart tunika från Drops. Åh, jag önskar att denna tunika var klar. Verkligen. Garnet i själva tunikan är Drops bomull/lin blandning. Jag hatar lin och förstår inte vad som kom över mej när jag köpte det. Svart dessutom??? Lin är så oformbart och oförlåtande. Som en 40-talist nästan, kan man säga. I vilket fall är tunikan klar, men det är oket som spökar. Skall VIRKAS med Drops bomull/viskos, men jag fattar bara inte beskrivningen. Dessutom gillar jag inte att virka så där alldeles. Jag har påbörjat oket och virkat ett antal varv ett antal gånger, och nu är jag urless på det attans oket. Det blir vidare och vidare, istället för att smalna av. Dubbel-suck. Vad göra? Prångla på det på mamma och se om hon har förbarmande? Hitta på ett eget ok? Lyckad bild. Not.

5. Stola i Drops Kid Silk, virkad med rosa garn med glitter i (typ festligt, ehhh). Den är virkad med kärleksknutar som är en ganska så kul och lätt teknik. Det ser ut som små vitsippor. Jag har kommit en bit på väg, men det är långt kvar innan man kan snurra den tjusigt runt halsen och jag började för typ 10000 år sedan. Trippel-suck.

6. På UFO nummer sex finns ingen bild. Det dog kan man säga. Försvann i sopporna. Det var färdigstickade delar; ärmar, fram och bak som bara skulle monteras, och virkas en liten kant runt ärmarna och nedtill. Tyvärr var det Yll och Tylls lin, dessutom i någon grå-grön-kräk färg. Nej, den kändes bara jobbig, så den åkte ut. Och så skall jag aldrig köpa lingarn igen. Aldrig.

1 kommentar:

 1. Hej, hoppas du mår bättre efter operation/glass-race!

  Jag stickar en Svärmorssjal, som jag tror är i stort sett det samma som en Candle flame-sjal. Har du tänkt på att den blir väldigt, väldigt, VÄLDIGT spetsig??? Om man ska sticka den så den blir tillräckligt bred, så kommer den att bli superlång liksom. Och jag använder inte sjal för att hänga övera axlarna, utan som halsduk i flera varv. Därför har mitt sjalprojekt stannat av...

  Dragon Scale ser också fin ut! Gillar du grönt, måntro?

  Svart lin är ju så grymt snygg, jag tror att det är därför du köpte det! Sen är det ju inte så värst roligt att sticka i, men det är ju en helt annan sak...

  Och jag håller med dig, de där stickade byxorna är grymt fula - kan inte ens tänka mig att mina smala fina döttrar skulle vara snygga i de där...

  Jag missade Uppdrag granskning, vilket på sätt och vis känns väldigt skönt - jag blev förbannad och irriterad bara av att läsa ditt inlägg om det. Gahhhh!

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera