söndag 16 januari 2011

Ett FO är fött till denna värld

Min mysiga och varma rost-oranga Nepalkofta är klar! Det var snabb och rolig stickning på stickor 4.5. Jag gillar verkligen Nepalgarnet, det är lätt att ha med att göra, rimligt mjukt och resultatet blir bra. Noppar sig minimalt. Jag är supernöjd! Enda smolken i glädjebägaren är en liken hake jag var tvungen att sy fast för att den överlappade sidan inte skall hänga ned undertill, när koftan är knäppt. Den mosstickade kanten är nämligen ganska bred och garnet är tungt. Denna hake syns lite om koftan är uppknäppt. Hmmm. Skall försöka komma över det.


En rygg bred som en ladugårdsdörr. Uppmärksamma läsare har säkert noterat att Fru Nyckelpiga har backat något, bland annat på grund av inmundigandet av för stora kvantiteter choklad i julas. Men målet rubbas inte, i slutet av februari skall hon vara i mål!


Fina metallknappar från Yll och Tyll.


Jag har funderat en del över hur det kan komma sig att Socialdemokraternas potentiellt framtida partiordförande Mikael Damberg och före detta frikyrkopastorn, numera fängelsekunden, Helge Fossmo är lite lika utseendemässigt? Kan vi vara helt säkra på att det inte är samma person? Att psykopaten Fossmo inte samhällstränar genom att infiltrerat det Socialdemokratiska Arbetarpartiet? För jag har aldrig hört talas om Damberg tidigare, han bara dök upp i tidningarnas spekulationer. Hmmmm. Jag är misstänksam.

Fossmo och Damberg.

Sengångaren försökte lugnade mej genom att påpeka att Damberg mera liknade Mauro Sccocco. Hmmmm. Jag är skeptisk.


In English
My orange cardigan knitted in Nepal yarn is finished. It is cosy and warm and it was fun knitting it, I am super-pleased with it. That means almost 99% pleased. There is a detail that disturbs me since one thing didnt turn out exactly the way I intended, but I will get over it eventually.
It struck me the other day that a potentially future leader of the Swedish Social Democratic Party and a psychopathic religious priest, in prision for incitement to murder, are look-a-likes. Can one be really sure they are not the same person?

6 kommentarer:

 1. Ha ha roliga du!! Inser att jag missat ungefär de senaste 20 blogginläggen, vilket måste innebära att jag är inne här för sällan, alternativt att du bloggar för ofta (för snabbt :) Nepalkoftan är UNDERBAR, me like! Av de tre herrarna måste jag tillstå att Damberg ser mest attraktiv ut, vem han än månde vara... Fossmo (Gud förbjude!) eller Scocco in disguise...

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev, den röda! Ser superproffsigt ut runt nacken - undrar hur mina saker ser ut, hm... Måste kolla! :-)

  Grattis till drontskjutandet!

  Vad läskigt med Damberg/Fossmo! Du har ju helt rätt, skitlikt ju!!! Och jag håller med, har aldrig hört talas om karlen innan - men å andra sidan har jag nog inte hört talas om någon av de andra som figurerar heller som möjliga aspiranter. (Världsfrånvänd, jag?)

  Jag ska också köpa Andes! Tror det ska bli en tröja till min dotter! Har börjat sticka igen, efter mitt läsmaraton...

  Ha det gott!
  /Blenda

  SvaraRadera
 3. Den blev ju supersnygg, jag gillar verkligen färgen!

  SvaraRadera
 4. Fin kofta och tack för gratulationen vet inte vad jag ska göra av garnet men jag får välan klappa på det ett tag och ja hunden följer med när jag jobbar dag eller börjar kl 13 och ungarna inte är hemma före fyra för då blir det för lång tid själv för henne det är tur att hon kan vara i buren inne på chefens kontor dagtid..

  SvaraRadera
 5. Otroligt snygg kofta. Blir genast lite ha-galen. Måste dock sticka klart tröjan som ligger i soffan innan jag får börja på något nytt projekt som kräver garninköp.

  Och visst är det intressant hur sossarna blir infiltrerade av konstiga människor.
  Men... Det var ju kanske ingen hemlighet direkt. Den där Östros är ju tillexempel ganska läskig.
  Dock verkar det inte vara något framgångsrecept, med tanke på de senaste opinionsundersökningarna.

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen snygg. Bild två med armarna i kors säljer verkligen den koftan. Ordet kofta känns lite för lite elegant. /mt

  SvaraRadera