fredag 7 januari 2011

FOFOFOFOFOFOFOFOFOFOFOFO

Nu är den gråa alpackatröjan äntligen klar. Det kan ha varit ett år sedan jag påbörjade den och nu är den pånyttfödd som ett FO. Förresten, vad är egentligen skillnaden på ett WIP och ett UFO? Ett WIP är alltid ett UFO, men ett UFO är inte alltid ett WIP?
Jag är rätt så nöjd med den, faktiskt! Storapan hjälpte mej att ta bilderna idag, de sekunder det var dagsljus. Sengångaren har nämligen fastnat i Halo Reach, ingen vet om han någonsin kommer tillbaka till den verkliga världen igen. Jag upplyste Sengångaren om före jul att jag behövde en ny kamera. Den jag har tycker jag inte tar tillräckligt proffsiga bilder. När jag tittar på t ex på Pollivers blogg blir jag helt matt av de fina bilderna. Men tydligen, enligt Sengångaren, så är min nuvarande kamera tillräckligt fancy, och bristerna i mina bilder finns bakom kameran, dvs hos fotografen. Grrrrrrr och Morrrrrrrrrrrr. I vilket fall så tog Storapan fina bilder idag!


När tröjan var klar enligt mönstret, så tyckte jag att den vart för kort, så jag plockade upp maskor längs med nederkanten och stickade på en resår, det blev helt ok tycker jag. Det gör inte mej någonting att man kan ana den upplockade kanten (försöker hon övertyga sig själv).

Sedan maskade jag av superlöst för att undvika att kanten rullade upp sig igen, kolla in den här videon på Youtube för superlös avmaskning. Kanten blir lite väl sladdrig kanske, men igen, Good Enough och Fit for Purpose.

Jag ligger och bloggar i min obäddade säng. Med mej har jag kaffe, stickning och en godispåse. Aporna är här i sängen med mej och spelar på sina DS och de kretsar kring godispåsen likt en flock gamar, de vaktar varje rörelse jag gör... De är supersöta och jag känner mej väldigt lyckligt lottad som får ha dem hos mej.

In English
My grey alpaca jumper is finally finished. I am rather happy with the result. Today is a cosy stay-at-home-day and I am enjoying life with my little monkeys.

3 kommentarer:

 1. Mycket snygg tröja.
  SJälv jobbar jag på en grå långtunika i mörkgrått. Den kommer nog inte att bli färdig på detn här sidan sekelskiftet, men jag försöker.
  Kanske dags att komma tillbaka till jobbet snart så man får sticka sig igenom några möten. Det är ju bara då man får saker gjorda på stickfronten.

  SvaraRadera
 2. Holy crap den va snygg skulle aldrig iddas göra en tröja e alldeles för okoncentrerad för det...
  Kramizar!!

  SvaraRadera
 3. Den blev bra, Gråa Alpackan! Det är jättefint med flätorna i halsen. Och jag tycker inte att det syns att nedre resåren inte var med från början! Good work, I say!

  Idag har jag varit på Ikea, sytt hissgardiner till köket och målat en låda till min hall. Och hjälpt syrran hämta sin dotter hos pappan i Göteborg. Som sagt, jag måste ha en deadline för att börja göra det jag ska, jag har dragit på uppgifterna till slutet av ledigheten som vanligt! :-D

  Vad mysigt att ligga i sängen och slappa och med barnen där också! Kommer ihåg när min dotter var typ 6-7 år, och fick i läxa att skriva om sitt favorittillfälle. Hon skrev om lördagsmornar, att det var bästa tiden på hela veckan, för då gick hon och storasyster in till oss och lade sig med oss i dubbelsängen och så låg vi där och pratade och slappade och gosade tillsammans allihop innan det var dags för frukost... Vad glad jag blev när jag läste det! Det är såna där småsaker som man kanske inte tänker på, men som barnen uppskattar!

  Håller med dig om ljusbristen. Har väl eg först nu börjat rycka upp mig, hösten har varit jättejobbig tycker jag (40-årskrisen?) Jag tycker att jag är ur fas liksom, och längtar nästan till jobbet igen om inte annat så för att få till sovrutinerna igen... Det har varit lite knas med det där (somnar toksent och vaknar ungefär då klockan brukar ringa på vardagarna... grrrrrrrrrrrr, typ.) Men nu har det vänt, nu blir det ljusare och ljusare och jag hoppas att det snart kommer att märkas!

  Vad är det för mönster på den nya koftan med flätor? Kan inte riktigt se det framför mig med rektangeln... ;-D

  Vad konstigt slog det mig nu, att man inte ser mer garn från Australien eller Nya Zeeland! De är väl stora fårländer??? Garnet du fick ser jättefint ut, låter spännande med fiberblandningen! Måste testa silke!

  Jag läste Jonas-AD-bloggen - jag tyckte det var roligt, i alla fall tills jag började läsa kommentarerna... Då blev det som dålig mak i munnen liksom = bry mig inte om vad andra tänker och tycker, bedöm själv!

  Yeah, yeah! Ha det gott, vi hörs! :-D

  /Blenda

  ÅH! höll på att glömmma, IGEN! Vad duktig du är med viktminskningen!

  SvaraRadera