torsdag 8 mars 2012

15:51


 
Lönegapet mellan kvinnor och män är i Sverige 14,3 procent. Omräknat i tid för en normal arbetsdag, kl 8.00–17.00, innebär det att kvinnor arbetar gratis från kl 15:51, medans individer med snopp har betalt till klockan 17:00. 
När jag upplyste min chef om detta kritiska faktum, att jag bara har betalt till 15:51, skrattade han lite nervöst. Han gjorde dock inga försök att stoppa mig när jag gick från jobbet 15.58. Måste komma ihåg att sätta upp 7 minuter på flexen imorgon :-)))) Jag känner att mitt liv fått en helt ny dimension, kanske skall jag nu hinna med allt jag måste göra utan att gå under.  Fantastiskt! :-)))))))

Och dagens vikt: 63.7 kg...

1 kommentar:

 1. Min chef bad oss alla att inte ha så höga förhoppningar inför löneförhandlingarna. Hon hävdade att 2% inte är så mycket (vilket vi kunde skriva under på) och att det aldrig kommer att handla om de tusenlappar som vi egentligen borde få i påökt, även om vi förtjänar det.
  Vad säger man om det?
  Tja...
  Att det där med extra satsning för att fixa upp lönerna i nivå med andra myndigheter åtminstone inte kommer att ske denna gång, trots +81 miljoner i budgeten.

  Kanske ska ta tillvara det där med att sluta jobba 15.51.
  Bra förslag!

  SvaraRadera