söndag 11 mars 2012

Egg Cosies

Här rusar dagarna iväg och jag har inte hunnit fota min färdiga Rowanströja eller cowl. Hoppas att få tid imorgon att fotografera, i alla fall min cowl, innan solen går ned. De senaste kvällarna har jag pysslat med några äggvärmare. Blev inspirerad av den annalkande påsken och av några fina egg cosies som kom på posten häromdagen, från en vän i England. Mönstret för mina egg cosies kommer från Ravlery och finns här. Jag använde garnet mandarin petit från Sandnesgarn och stickor 3. Eggvärmarna blev toppen tycker jag, är mycket nöjd trots att bomullsgarn normalt inte är min vän. Dessutom var de roliga att sticka, det kan hända att det blir flera innan påsk.

Nalle och hare med pussmun.
Hela goa gänget.
Idag blev det hallon- och blåbärsmuffins med toscasmet på. Mumma. Man får synda med lite socker och smör ibland, om man bakar själv. Det säger Sengångaren :-))) Firade dels att dagens vikt var 63.0 kg (!) och dels att jag överlevde Mellofestivalen. Det var inte självklart, det fanns en möjlighet att den Oranga Mannen skulle kunnat skrämma ihjäl mig. Han är jätteläskig, och igår hade han dessutom skägg, det blev ingenting bättre av. Hua. Roligaste på Mellofestivalen vad iallafall de utländska juryrösterna. Mannen som läste upp Cyperns röster hette Klitos Klitou. Hur kan man heta det??? Jag höll på att skratta ihjäl mig. Efter honom kom Mr Proctor från England, Mr Proctor??!! Kanske är det bara jag med min ekivoka och anala humor... :-)))

Blåbärsmuffins.
När jag var inne på Yll och Tyll och på jakt efter ägg-värmare-garn, sprang jag på detta 100% silkesgarn från Heavens Hand. Det är helt guldigt, vilket inte riktigt syns på bilden. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med det, blev blixtförälskad helt enkelt. Om Gud vill och världen är vacker blir det nog en riktig festbolero eller festsjal vad det lider.

Guld.

1 kommentar:

 1. Vad fina äggvärmarna är! Sånt där småpill har jag inte tålamod till, måste ju bli massor av trådar att fästa! Men fint blireju!

  Muffinsarna ser kanon-goda ut!

  Nu får du se till att fota, så vi får se dina färdiga stickningar... :-D

  Jo, jag jobbar ofta sittande, men jag jobbar på att inte sitta ner så mycket. Har du läst detta: http://mrshaller.wordpress.com/2012/02/14/sta-upp-for-alla-hjartans-dag/
  Och jag har kommit på att det går lättare att stå upp om jag har musik i lurarna, då står jag dessutom inte still utan rör mig lite hela tiden!

  I alla fall, jag är en frys-lort, så jag är nästan alltid insvept i en sjal eller halsduk.

  Ha det gott i vårvädret! /Blenda

  SvaraRadera