söndag 18 mars 2012

Invalidiserad zooskötare kommer med boktips

En lugn söndag. Mest för att jag hostat sönder ett revben/muskelfäste, och därmed blivit svårt invalidiserad. Kan bara sitta i soffan. Och inte har jag vägt mig heller under helgen, det har tvärtom blivit en del kulinariska utsvävelser... Men i fredags visade vågen 62.6 kg, vi får väl se vad den visar imorgon :-))

Expressen är ju för roliga (not) ibland. I förmiddags hade de lagt in den här bilden på sin nätupplaga, för att visa var det olycksaliga Herkulesplanet hade kraschat. Mycket illustrativ bild.

Planet kraschade vid pilen. Så nu vet ni.

Jag har köpt en ny bok, en bok som är väldigt rolig. Handlar om hur man stickar pyttesaker. Typ figurer som är cirkus 2 cm höga! Jag är vansinnigt imponerad av författarinnan.

Boken innehåller även mönster till stekta mini-ägg.
Hönor till påsk kanske?
En liten bebis. Spana in nappen som jämförelse!
I helgen prövade jag på att göra Dulce de leche-glass. När man väl kokat burken med kondenserad mjölk i 2 1/2 timme, så är det bara att blanda grädde och ägg som vanligt. Supergott blev det, dög till och med till Sengångaren som är generellt kräsen. Receptet kommer från Bara en kaka till.

Dulce de leche-glass. Mmmmmmmm.
Medans jag mumsade Dulce de leche-glass och stickade, fick aporna jobba med tvättberget. Det kändes som en rättvis arbetsfördelning.

Barnarbete i sin mest optimala form. Aporna sorterar strumpor.

2 kommentarer:

 1. Jösses, jag förlorade mig visst i "Bara en kaka till"... Måste svälja, dregglar...

  Vad onödigt, varför har du trasigt revben!?? Dumt. Men du är inte ensam, tror halva kontoret är sjuka eller har varit hemma och varit sjuka och nu går runt och hostar som... som små lokomotiv, eller nåt.

  Skulle inte klara av att sticka såna små pyttegrejjer, sånt tålamod har jag inte!

  Grym arbetsfördelning där, särskilt som det är så förbenat tråkigt att sortera strumpor! ;-)

  SvaraRadera
 2. Vad gott med egen glass ;) Och boken med smått-stickat verkar mysig!

  SvaraRadera