onsdag 8 maj 2013

Lite allt möjligt och en ny sommarhatt

Världens godaste sommarsallad! En god vän slängde ihop den en fin pre-vårdag. Och jag skrev för en gångs skull ned vad det var i. Eftersom jag är allmänt förvirrad och trött i skallen och inte minns någonting. Nästan.


Blanda, per person, lite färsk timjan, några vindruvor och ett stort hackat päron med en näve valnötter och rejält med bitar av pecorinoost. Och så lite flytande honung på det. Och ett gott vin till. Det är som godis! Om man nu drabbats av brist på pecorinoost, kan man ju till nöds ta annan stark ost, typ Västerbotten, Parmesan eller dylikt. Fast pecorino är ju bäst.

Våra små gerbiler lever och frodas. Jag fattar inte riktigt att något kan vara så mjukt och gulligt. Här är Ying och Itachi. Sedan finns ju gamm-gubbarna Ippo och Suna. Och lille Yang. Men de ville inte vara med på bild idag (för snabba för kameran och för mig).


Sommarhatten till den lilla damen är klar. Rowans softknit cotton funkade utmärkt. Mössan är virkad efter eget huvud med virknål 4.5. Åsså dekorerad med lite blommor. Med lite tur får vi se hatten på den unga damen ifråga vad det lider.

3 kommentarer:

 1. Du den där salladen låter god...den ska jag testa! Och äntligen får jag se de söta små fyrbeningarna...efter litet efterlysning ;-)

  Hatten på lilla damen hoppas jag att vi får se!

  SvaraRadera
 2. Åh, sötgerbilerna! Den där salladen lät ju försvinnande god...! Härlig färg på sommarhatten, röd - som i jordgubbsröd!

  SvaraRadera
 3. Vilken söt liten sommarhatt:)

  SvaraRadera