söndag 26 maj 2013

Koftdjävul

Bråkar med min Harvest Moon kofta. Den är inte svår, allt borde gå geschwint... Men så gjorde jag fel i en sida, vid fickan, och eftersom fickorna stickas i olika deletapper, ömsom vänster sida, ömsom höger, så fick jag repa en hel del för att kunna åtgärda felet. Som dessutom var ett sådant där pyttefel som normala människor kan leva med, men som jag skulle störa mig på in i det oändliga. Nu har jag stickat fickor tre gånger, och har äntligen kommit ut på andra sidan, så att säga. Men fasiken vad trött jag är, på fickorna, på koftan, på mönstret, på garnet... Har tagit ett glas rödvin nu, annars hade jag banne mig satt saxen i alltihopa och vingat iväg byltet ned i soporna. Nu skall fickorna typ monteras lite grand, och sedan skall det stickas två ärmar. Detta projekt börjar kännas som en rätt svår förlossning ärligt talat.

Skit-sticke.

Fick ett par fina gamla trådrullar, i trä, av en vän. Tråden är "kokäkta" och "ljusäkta". Roligt tycker jag.

Riktigt fin och bra bok! Nyutgiven och full med en massa toppentrix. En del bilder är lite små, svårt att se liksom alla detaljer. Eller så håller jag bara på att bli gammal och allmänt skumögd.

6 kommentarer:

 1. Usch, så segt... Men vad du är tapper!!!=0) Som inte ger upp! Bra gjort!! Jag tror den kommer bli superfin och att du kommer bära den med högburet huvud! Du lät dig inte besegras trots den svåra förlossningen. Grattis!!

  SvaraRadera
 2. Heja heja på't igen!

  Förstår din frustration för jag höll på sådär ibland med sjalen. Ett liiiiiiiiiitet fel i mönsterrutorna retade mig som attans. Frågade min sambo om han såg något fel nääääää sa han, men jag repade ändå!!

  Det är nog allt bäst att lägga saxen långt bort när man känner anfallet komma!

  SvaraRadera
 3. Jaha då! I Vrigstad görs godaste ostkakan :-)

  SvaraRadera
 4. Sådan är jag med - fel stör mig, och jag lägger gärna tid på att få det så bra som möjligt:)

  Och tänk så nöjd du kommer att vara med koftan när den är klar:)

  SvaraRadera
 5. Känner verkligen med dig, jag hade gjort precis likadant med koftan, man står inte ut med att veta att där är ett fel, även om det inte ens syns! ;)

  Såna trådrullar är väl bara för fina, jag har några som jag ärvt av min mormor, funderar på att göra något fint av dem men har inte kommit på vad än!

  Vilken spännande bok och sjalen på framsidan ser underbar ut!

  SvaraRadera
 6. Herrejösses, viket tålamod du har! Jag kan inte se mig själv sticka om 3!!! gånger... Nänä.

  Boktipset lägger jag på minnet (eller i bokusönskelistan snarare).

  Jag jobbar också övertid nu, varannan helg fram till semestern. Träligt, men inte oväntat, vi har högt inflöde inför semestern och inför jul på mitt jobb. Så då vet man att man får jobba över... Jag peppar mig med att tänka på pengarna det genererar i slutändan!

  Ha det gott!
  /Blenda

  SvaraRadera