torsdag 19 september 2013

Att ha fått tvillingar

Jag har fått tvillingar. Kattvillingar. Och nu undrar jag lite om jag inte tagit mig vatten över huvudet. För nu har jag tre apor, en sengångare, fem gerbiler, tre ormar, en massa fiskar, miljontals kvalster och två små katter att ta hand om på zoo:et. Men så tänker jag att jag inte skall vara så superseriös och ta allt så allvarligt hela tiden. Väldigt många människor skaffar katt. Och om de klarar av det, att sköta om kissarna och förse dem med mat och nytt strö och så, så måste ju också jag klara av det. Men när jag läser på halvt anala kattsidor, om att maten måste vara den och den sorten och perfekt mängd varje dag, och de skall borstas varje dag annars kan de få tovor som kan ge stora sår och så dör de... Så undrar man ju lite, hur petnoga man skall vara... Iallafall, kissarna är bröder och ragdoll-katter. Den lite mindre heter Colin Firth, efter världens snyggaste mannen ever (efter Sengångaren). Ni minns väl scenen i Pride and Prejudice när Colin spelar Mr Darcy och dyker ned i dammen vid sitt gods, och kommer upp med blöt linneskjorta? Åh, den scenen, den är mumma den... Mmmmmmm. Tror att videobandet slets ut och av precis där, av all spolning fram och tillbaka. Tur att dvd:n gjorde sitt intåg. Halleluja för dvd:n! Ja, andra kissen får då naturligtvis heta Mr Darcy. Colin och Darcy. Typ en litterär hyllning till Jane Austen! :-))) Kissarna är väldigt snälla. De sover i min säng, och bara ibland blir jag biten i tårna. 

Darcy är trött.

Jättetrött.


Bäst att såsa i sängen.

4 kommentarer:

 1. Så ooootroooooligt söta!!! Och så passande namn de fått! Det där klarar du galant!=0)) Vi är ju jourhem åt två katter från djurskyddet och katterna är högst välmående trots att vi inte läst några kattsidor! Att använda sunt bondförnuft - det är det bästa! Varma lyckönskningar och kramar!

  SvaraRadera
 2. men oooooooooo faller pladask...ja du vet jag gillar nog det mesta med fyra ben ;-)
  och det där med dutteliduttkammaborstaochspeciellmat...njaeee det som är viktigast är nog allt kärleken! ;-)

  SvaraRadera
 3. Så vackra! Jag har ett ex som påminde en hel del om just Mr Darcy, men han vägrade av någon anledning försöka återskapa den scenen för mig.... xp

  Vad gäller katter har vi raskatter också, men jag undviker dedär anala människorna. De finns det gott om i raskattsvärlden! Bara katterna håller hullet och inte tappar all päls är maten ok, och orkar man inte borsta tovor finns alltid trimmer och pälsen ser ju ut att vara fin å spinna av :D Lycka till med ullungarna!

  SvaraRadera
 4. så söta dom är:)

  dom flesta katter är hyfsat självgående om dom blir kelade med, får mat och ren kattsand i lådan, allt utöver det är trevligt men sällan nödvändigt. du märker ju om pälsen blir tovig (ett tips är att det ofta beror på mat, så börja med att byta ut fodret till annat märke, så försvinner antagligen tovorna).

  det kommer säkert att funka jättebra:)

  och vilka välvalda namn:D

  SvaraRadera