lördag 7 september 2013

Chokladisar och vita sjalen

Bara för att jag gått sex veckor på 5:2 dieten, så har jag blivit väldigt intresserad av att baka till söndagsfikat. Idag slog jag till på ytterligare ett recept från Made by Mary, Dulce de Lechefyllda Chokladkakor med Havssalt... Underbart goda, men inte så snygga då som Marys kakor. Och inte lika snygga bilder på de färdiga kakorna. Men goda, som sagt.

Goda små chokladisar.

Så är då ÄNTLIGEN min stora, vita sjal klar. Kul sjal, egentligen, i all sin enkelhet. Trekantig, men assymetrisk som syns, så det blir inte en sådan där "snibb" som jag inte gillar på trekantiga sjalar.
Garnet var Brushed Suri från Blue Sky Alpaca. Mycket nöjd med resultatet, len och gosig blev den, och värma kommer den göra nu i höst. För hösten är här. Vare sig man vill eller inte. Och förvirrad som jag är, så kommer jag inte ihåg vad mönstret hette. Finns på Ravelry...

7 kommentarer:

 1. Hello!
  Sjalen, jag menar SJALEN!!! Den är ju helt underbar, ser alldeles supergosig ut! (Vitt och naturfärgat använder jag alldeles för lite inser jag nu.) Ser ut att vara en Veera Välimäki?

  5:2, hur tycker du det funkar? Äter du inget alls, eller väldigt lite på de där två dagarna? Tror jag skulle bryta ihop om jag inte skulle äta något alls, även om jag tycker att det låter intressant. Jag menar, det måste ju vara ungefär så våra kroppar eg är skapta för att klara av? Jag känner igen det där att jag blivit mer intresserad av vad vi ska äta, sedan jag blev noggrannare med vad jag stoppar i mig (obs, detta skriver jag samtidigt som jag har hela munnen full av Kina-godisar, du vet såna där puffar med choklad på... hrhm)

  Visst hade det varit grymt att kunna utnyttja tiden på cykeln till att sticka eller virka också! :-) Men jag tror inte att jag ens ska försöka, jag är trots allt inte själmordsbenägen.

  Alltså, det där med att sticka och sälja, jag skulle inte klara det. Själva prissättningen framför allt. Fast nu när jag skriver detta, inser jag att jag faktiskt har gjort det, med de virkade tovade vantarna! Fast det var inte lätt faktiskt, och det är själva arbetet som är svårvärderat. Men i vilket fall som helst skulle jag inte köpa en tröja för 1990 kr till ett barn; då skulle jag inte våga låta barnet använda den... Men jag tror absolut att det finns ett intresse för att köpa "hemstickat", en av mina kollegor stickar regelbundet åt våra kollegor. (själv stickar jag bara åt dem jag verkligen gillar, och bara på eget initiativ, när jag har lust).

  En spindelsjal blir det nog så småningom, fast inte just nu, för nu stickar jag på min svarta top-grej (men alltså, jag måste ha fått en hjärnblödning eller nåt när jag bestämde mig för att öka i varje maska, det är skiiiiiitlånga varv nu. Fast i och för sig väldigt bra TV-stickning man bara kör på och behöver aldrig titta. Jag slänger in ett förkortat varv då och då bara för att få lite variation...). Och jag har också börjat på dotterns beställda tröja, eller rättare sagt, jag har börjat pröva olika mönsterstrukturer och göra provlapp (vuxenpoäng på det va!) Och så surrar bilden på en virkad tröja/kofta i huvudet, den måste nog köras några varv till först bara. Sen kanske det blir en spindelsjal!

  Ha det gott! /Blenda

  SvaraRadera
 2. Härlig!
  Jag tycker mig känna igen sjalen från Ravelry, återkommer med namn om jag kommer på det.

  SvaraRadera
 3. Åh, en så härlig sjal du stickat!! Och en så fräsch och behaglig vit nyans! Den kan du verkligen gosa in dig i!!=0))

  SvaraRadera
 4. så vacker sjal - och så fin den är i vitt! assymetriska sjalar har ju blivit jättepopulära, så uppenbarligen är det inte bara du som inte gillar snibbar:)

  stor är den också, så den lär hålla dig varm när kylan kommer:) det mest ovanliga med sjalen är väl att den inte har ett spetsmönster, men det gör den väl bara varmare och skönare att ha på sig:)

  5:2 dieten har ju blivit superpopulär, men den verkar vara vettig för att vara en diet, och det är ju toppen att man kan äta vad man vill dom andra dagarna, utan att få dåligt samvete för det:)

  SvaraRadera
 5. Du har helt rätt i din kommentar, att om man stickar en maska vriden, så kommer den att stå ut mycket mera:)

  SvaraRadera
 6. å den blir skön att svepa in sig när du är litet huttrig höst!

  SvaraRadera
 7. Jösses att orka sticka sånne stort i vitt! Snyggt resultat, men låter galet långtråkigt :p

  (och tack för berömmet till lillskruttens tröja :D jag hade tur med karpalen, den å alla andra graviditetskrämpor försvann inom två timmar efter förlossning!)

  SvaraRadera