torsdag 28 oktober 2010

Blablablablblablablablablablablabla

Höst betyder planeringsdagar med jobbet. Man får åka ut till någon typ herrgård utanför stan och prata "målintentioner" och "nyckeltal" och "balanserat styrkort". Blabla-ord och blabla-övningar som skall generera mängder med skrivna blabla-papper och blabla-värdetal som någon Human Resource/P-linje-/ekonomi-nisse med sysselsättningsproblem skall samla ihop och analysera medans vi andra arbetar och producerar. Jag blir helt aggressiv på påhittade blabla-trams-ord såsom "målintention". VAD betyder det, egentligen? Vad är det för fel med att bara säga "intention"? Eller vad sägs om ett blabla-felmeddelande man kunde få upp i vårt tidsrapporteringssystem, ett system som jag är säker på att någon P-linje-nisse varit med och designat: "Fokus är inte i någon dimension". VAD är det för slags felmeddelande till en användare? VAD betyder det?
Mitt bland alla balanserade styrkort fick jag dock en del stickat. Min snälle nye chef hade inga problem med att jag stickade, och han verkade köpa min förklaring att man är mera alert i diskussionerna och i tanken, om man sysselsätter hjärnan med någon aktivitet, typ stickar, samtidigt. Jag var lite listig när jag frågade honom, jag sa inte "Tycker du det är ok att jag stickar på mötet?", utan sa "Du är väl inte en sån som har problem med att man stickar på mötet?". Och då sa han att han självklart inte hade några problem med det. Ingen vill ju vara en människa som har problem :-)))) Så jag stickade på mitt röda koft-projekt och blev också nästan helt färdig med en mössa till sengångaren (bild kommer). Tyvärr tog både garn och stickor slut lite för prematurt, jag fick inte med mig alla nystan och alla tjocklekar i packningen :-((
På tal om stickor var jag tvungen att komplettera mitt Knit Pro lyx-kitt med tjocklek 3.0, 6.5 och 9.0, kittet innehöll ju bara NÄSTAN alla stickor man någonsin kan komma att behöva. Det blev några nya sjalnålar också :-)))Mellanapan myser med Fire i soffan.

5 kommentarer:

 1. Ha ha, love you honey!! :P

  Och ja vad hade vi nu för ord på vår lista - waaaah jag kommer inte ihåg!! Kapitelbok....??

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra dag. Viktigast är ju trots allt att mössan går framåt.

  SvaraRadera
 3. Haha, vilket bra sätt att ställa frågan på! Tänk vad udda det är att så förvånansvärt månge blir griniga för att man stickar. Rita, stirra ut genom fönster och sova brukar vara mer accepterat... Och ska man dessutom stå ut med alla tillgjorda ord, huff! (Jag har nyligen läst lpo94 och är så trött så trött på förfinade ord som känns meningslösa)

  Och så vacker orm! Saknar min lilla strumpebandssnok jag hade en gång i tiden <3 (Som fick ett eländigt slut tack vare en obstinat vegan som släppte ut den...)

  SvaraRadera
 4. GAAAAAAAAAAAAAAAAhhhhhhhh! Jag lyckades just radera en jättelång kommentar jag skrivit till dig!!!!! Förbaskat.

  I alla fall, här kommer en kort sammanfattning;

  - Jag älskar felmeddelandet "Fokus är inte i någon dimension", det är ju vansinnigt filosofiskt och väldigt fantasieggande!
  - Jag skulle inte kunna sticka på våra möten, pga att jag har en sådan roll att det skulle krocka med kollegornas bild av mig... :-)
  - Jag sitter just och myser in helgen i min soffa, med ca 15 blockljus och värmeljus tända i rummet. Bästa stunden på hela helgen!

  Och slutligen, ha en bra helg du också!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag håller med, ibland är det ett himla ordbajseri---som jag brukar kalla det.

  Smart drag med stickningen och chefen. Ska försöka lägga formuleringen på minnet.

  SvaraRadera