tisdag 19 oktober 2010

En WIP och en Djävulssjal

Mitt liv har fått ytterligare en dimension i och med en garnvinda jag fick av mamma. Nu förstår jag inte hur jag klarat mej utan i alldeles för många år. Funkar super, och sengångaren behöver inte sitta och hålla upp härvor och snurra med händerna mera. Alla glada.

En WIP! Skall bli en sådan här och jag använder mitt fina Malabrigo-garn jag fick i present från snälla vänner. Det är så kul att sticka med Malabrigo Worsted garn, rena terapin :-)))))


Djävulssjalen av djävuls-garnet Noro Silk Garden är klar. Stickor 6 typ, tror jag det var, och tre DYRA nystan gick åt. Den blev ca 120 cm i basen och 60 cm från bas till spets. Lite rolig modell, jag trodde jag stickade nerifrån och upp, men i själva verket stickade jag uppifrån och ned. Upptäckte detta jag när sjalen var klar och skulle blockas. Kul att ha koll på det man gör :-)))) Avslutade med en virkad kant i basen (upptill). Jag skall definitivt sticka fler dylika sjalar, man behövde inte tänka alls (speciellt inte nu när jag har listat upp vad som är upp och vad som är ned), och resultatet blev en schysst basic-vardags-sjal. Om det inte varit för det totalt värdelösa garnet... Våga vägra Noro :-))))))



Hmmmm, förresten heter det en eller ett WIP? En eller ett FO?

4 kommentarer:

 1. Malabrigo har jag aldrig testat, men jag är sugen, framför allt på det tunna. Tycker det ser fint ut.

  Jag tycker Djävulssjalen är fin jag!

  Och jag tycker att det heter ETT WIP, och ETT FO. Det är en svengelsk snurr jag gör där, det heter ju ett arbete och ett objekt på svenska. Då blir det logiskt och bra, och det gillar vi.


  Ha det gott
  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygga foton blev det. Vacker höstkänsla... nästa så att hösten verkar mysig på något sätt./mt

  SvaraRadera
 3. Även om inte garnet i sig är så trevligt så är ju färgerna helt underbara dessutom ett mycket bra sjalmönster.
  Maria F.

  SvaraRadera
 4. Vackert, vackert!!

  SvaraRadera